Žalgiriečiams, kurie A lygoje nelaimėjo jau keturių mačų iš eilės (paskutinė pergalė – spalio 5 dieną 1:0 prieš Alytaus „Dainavą), šeštadienį reikės pergalės arba lygiųjų. Pralaimėjimo atveju tektų žaisti dar vieną susitikimą (lapkričio 12 d. Kaune) su į nugarą alsuojančiu Klaipėdos „Atlantu“, kuris paskutiniame ture dėl trijų taškų kovos su Gargždų „Banga“.

Tačiau VMFD „Žalgiris“, anot saugo Artūro Žulpos, susitikimui yra pasiruošęs.

„Beliko vienerios rungtynės ir jos nulems, kas bus čempionas šiemet. Mums užtenka lygiųjų, tačiau tikrai neplanuojam gintis visą susitikimą. Nuotaikos dabar mūsų puikios po praėjusio mačo su Pakruojo „Kruoja“, nes pavyko pelnyti du įvarčius ir nugalėti“, – sako A. Žulpa.

Vilniečių varžovai iš Marijampolės taip pat bus motyvuoti – jie dar turi progą pakovoti dėl bronzos medalių. „Sūduvos“ klubui trečiąją vietą iškovoti padėtų pergalė Vilniuje bei tai, kad taškus rungtynėse su „Tauru“ prarastų „Ekranas“.

Tarpusavio dvikovose – persvara 8:1 „Žalgirio“ naudai

Šiame sezone įvyko trys Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ klubų akistatos ir visos jos buvo labai skirtingos.

„Sūduvos“ ekipa mažai guodžia faktas, jog turnyrine prasme sėkmingas būtų tik pergalingas rezultatas, tačiau „Žalgirio“ futbolininkų šiame sezone įveikti dar nepavyko.

Pirmasis tarpusavio su Vilniaus klubu buvo viena juodžiausių Marijampolės „Sūduvos“ dienų 2013 metų sezone. „Žalgiris“ Marijampolės „Arvi“ futbolo arenoje iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 0:5.

Antrajame susitikime po traumų sveikstanti ir savo žaidimą pamažu atrandanti „Sūduva“ metė rimtesnį iššūkį vilniečiams – išvykoje buvo pralaimėta rezultatu 0:2.

Trečiosios Marijampolės ir Vilniaus klubų tarpusavio rungtynės neretai yra įvardijamos kaip vienos gražiausių šio sezono rungtynių. Puikiai kovoję marijampoliečiai turėjo keletą puikių progų pasižymėti, bet savo galimybe pasinaudojo „žalgirietis“ Kamilis Bilinkis antrajame kėlinyje pasiuntęs kamuolį į „Sūduvos“ vartų tinklą. Padėtį pataisė puikus rungtynių pabaigoje pelnytas Tomo Radzinevičiaus įvartis, išplėšęs „Sūduvai“ lygiąsias - 1:1.

Taurės varžybose „taupė“ lyderius

Rungtynes su Pakruojo „Kruoja“ „Žalgiris“ pradėjo kiek neįprastos sudėties. Rungtyniauti negalėjo raudoną kortelę prieš tai vykusiose rungtynėse su „Banga“ gavęs Luka Peričius.

Be jo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas į aikštę nuo mačo pradžios neleido ir eilės kitų etatinių startinės sudėties žaidėjų. Rungtynes ant atsarginių suolelio pradėjo ir po keitimo pasirodė įvarčius pelnę Kamilis Bilinskis, Pavelas Komolovas bei jėgos aikštės viduryje pridėjęs Artūras Žulpa.

Svarbiausiose rungtynėse visuomet žaidžiantys vartininkas Armantas Vitkauskas, patyrės gynėjas Andrius Skerla ir legionierius iš Prancūzijos Serge'as Nyuiadzi visą mačą praleido ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Įėjimas į rungtynes – nemokamas, transliuos LRT

Paskutinėse ir svarbiausiose sezono rungtynėse VMFD „Žalgiris“ klubas žiūrovus į rungtynes įleis nemokamai, todėl galima neabejoti, kad aikštės šeimininkus palaikys gausus būrys sirgalių.

Marijampolės futbolininkams taip pat bus labai reikalingas gerbėjų palaikymas. Kas šeštadienį atvykti į LFF stadioną negalės, kaip įprasta, turės galimybę stebėti rungtynes per futbolo.tv bei alyga.lt portalus.

Negana to, mačas bus tiesiogiai transliuojamas per LRT televiziją. Rungtynių pradžia – 13 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)