Šiemet jau aišku, kad titulas atiteks ispanui. Tik kuriam? Ar dukart pasaulio čempionui, karjeros piką pasiekusiam J. Lorenzo, ar superdebiutantui M. Marquezui? M. Marquezas dar prieš kelis etapus atrodė „pasmerktas“ galutinei sėkmei, tačiau jaunojo ispano klaida Australijoje ir antra vieta Japonijoje leido dvi pergales iškovojusiam J. Lorenzo atsilikimą sumažinti iki 13 taškų.

M. Marquezas vis dar valdo savo likimą, tačiau J. Lorenzo nepraranda vilčių išplėšti ir pergalę Valensijoje, ir čempiono titulą. „Jis (M. Marquezas) yra taip arti pergalės, kad jaus didesnį spaudimą. Mes jau kurį laiką neturime ko prarasti. Ir vėl stengsimės iš visų jėgų, o kaip viskas susiklostys, pamatysime per lenktynes“, – prieš svarbiausią sezono startą dėstė J. Lorenzo.

Žurnalistai jau spėlioja, koks galėtų būti paskutinių lenktynių scenarijus. J. Lorenzo neužtenka vien pergalės. Jam reikia, kad M. Marquezas finišuotų ne aukštesnėje nei ketvirtoje pozicijoje. Tiesa, pabrėžiama, kad visas išankstines dėliones gali visiškai sumaišyti permainingas rudens oras. „Lietus ir šaltis šį savaitgalį gali tapti labai svarbiu veiksniu“, – teigė J. Lorenzo komandos vadovas Wilco Zeelenbergas.

„MotoGP“ klasėje J. Lorenzo tereikia mažo stebuklo, o štai „Moto3“ kategorijos čempioną gali nuspėti nebent ekstrasensų mūšių laimėtojai. Japonijos etapas klostėsi labai dramatiškai, o po jo Luisą Salomą, Mavericką Vinalesą ir Alexą Rinsą bendrojoje įskaitoje skiria vos 5 taškai. Čempionu gali tapti bet kuris iš trijų lenktynininkų, o per Valensijos etapą titulo likimą gali nulemti viena klaida. Visi trys ispanai tiki savimi ir žada kautis iki galo, o motociklų sporto gerbėjams tai žada nepamirštamą reginį.

Kai tvyros tokia įtampa dviejose klasėse, sirgaliams reikės laiko ir lengviau atsikvėpti. Šią nišą užpildys „Moto2“ klasė, kurioje jau karūnuotas naujas čempionas Polas Espargaro, visą sezoną įnirtingai vijęsis ir galiausiai aplenkęs Scottą Reddingą. Beje, abiem šiems sportininkams tai bus atsisveikinimas su „Moto2“ motociklais, nes kitą sezoną abu keliauja į galingiausią klasę.

Paskutinis „MotoGP“ etapas bus kupinas intrigų, todėl „Viasat Sport Baltic“ kanalas tiesiogiai rodys ir visas kvalifikacijas, ir visų klasių lenktynes.