„Jau įvyko trys Lietuvos laukinės gamtos fotografijų konkursai, išleisti trys „Lietuvos laukinės gamtos fotografijos albumai“. Nors fotografuoti laisvėje gyvenančius gyvūnus sudėtinga, tačiau kiekvienais metais sulaukiame vis daugiau dalyvių ir vis įdomesnių nuotraukų. Kaskart stebina ir mūsų kraštovaizdžio fotografų darbai. Tikimės, kad ir šiame konkurse galėsime pasidžiaugti augančiu mūsų gamtos fotografų meistriškumu, o gal sulauksime daug žadančio pirmuosius žingsnius šioje srityje žengiančio fotografo debiuto“, – sako konkurso organizatorių atstovas gamtos fotografas Romualdas Barauskas.

Gamtos fotografas Romualdas Barauskas
Visi, kurie mylite gamtą ir iš rankų niekada nepaleidžiate fotoaparato, įamžindami savo įspūdžius gamtoje, nuostabų ir nepakartojamą gyvūnų bei augalų pasaulį, įstabiausias jo akimirkas, netikėtus susitikimus ir atradimus ar tiesiog gamtos grožį, šis konkursas skirtas JUMS. Suskubkite patys, paraginkite savo pažįstamus ir draugus – prasideda geriausių 2013-ųjų metų laukinės gamtos akimirkų rinkimai. 

Konkursui nuotraukas galima siųsti iki 2014 m. sausio 1 d.

Ką turite padaryti:

• Elektroniniu paštu konkursas@lutute.lt užsiregistruoti į konkursą;
• Elektroniniu paštu gausite konkurso taisykles ir nuotraukų registravimo anketą;
Iki 2014 m. sausio 1 d. elektroniniu paštu turite išsiųsti savo nuotraukas pagal nurodytas nominacijas;
• Nuotraukos, atitinkančios konkurso sąlygas ir techninius reikalavimus, patenka į konkurso pusfinalį;
• Vertinimo komisija 2014 m. sausį atrenka geriausius darbus į konkurso finalą;
2014 m. vasarį vyksta finalinė nuotraukų atranka, po kurios paaiškėja atskirų nominacijų laureatai;
• Į konkurso finalą atrinkti darbai patenka ir į geriausių 2013 m. laukinės gamtos fotografijų albumą „Lietuvos laukinės gamtos fotografija 2013“. Iš šių nuotraukų rengiama paroda (apie jos laiką ir vietą bus pranešta atskirai). Atidarant parodą skelbiami ir apdovanojami atskirų nominacijų laureatai, visuomenei ir žiniasklaidai pristatomas geriausių darbų albumas;
• Vėliau paroda visus metus iki kito konkurso keliauja po Lietuvą.

Laukiame Jūsų!
Jeigu kiltų klausimų, rašykite konkursas@lutute.lt.