Turino „Juventus“ – Madrido „Real“

Abu klubai buvo susitikę praėjusiose rungtynėse, kurios įvyko „Santiago Bernabeu“ stadione ir ten minimalią pergalę rezultatu 2:1 šventė šeimininkai. Kova vyko visas 90 minučių ir „Bianconeri“ nusipelnė lygiųjų, tačiau „karališkasis“ klubas sugebėjo savo aikštėje įveikti svečius.

Šį kartą dvikova persikelia į 45 tūkstančių žiūrovų talpinantį Turino ekipos stadioną. Pastariesiems trys taškai yra gyvybiškai reikalingi, nes jie užima vos trečią vietą (2 tšk.)), o antroje vietoje yra Stambulo „Galatasaray“ (4 tšk.). B grupės lyderiai jau aiškūs – Madrido „Real“ futbolininkai (9 taškai).

Per pastaruosius penkis susitikimus „Juventus“ iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Tuo metu Carlo Ancelotti auklėtiniai per tiek pat sužaistų rungtynių keturis kartus šventė pergales ir sykį „Camp Nou“ stadione nusileido „Barcelonai“.

Pilzeno „Viktoria“ – Miuncheno „Bayern“

Pirmasis susitikimas tarp vokiečių ir čekų ekipų įvyko „Allianz“ tvirtovėje, kur bavarai negailestingai sutriuškino varžovus 5:0. Nugalėtojų gretose pasižymėjo Davidas Alaba, Bastianas Schweinsteigeris, Mario Goetze ir du sykius - geriausias Europos futbolininkas Franckas Ribery.

„Viktoria“ šioje grupėje yra autsaiderė ir vargu, ar savo žiūrovų atmosfera padės jiems nugalėti praėjusio sezono Čempionų lygos laimėtojus, kurie ir toliau demonstruoja puikią sportinę formą tiek Vokietijos „Bundesliga“ čempionate, tiek šiame turnyre, kuriame trimis taškais lenkia antroje vietoje esantį „Manchester City“.

D grupės dalyvių skirtingi rezultatai yra akivaizdūs. Josepo Guardiolos kariauna per pastarąsias penkerias rungtynes iškovojo keturias pergales ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis. Pilzeno klubas du sykius pralaimėjimo ir laimėjo, o kartą taip pat sužaidė taikiai.

San Sebastiano „Real Sociedad“ – „Man United“

Spalio 23-ąją dieną Mančesteryje šios poros nugalėtojais tapo „raudonieji velniai“, kurie tik minimaliu skirtumu 1:0 sugebėjo palaužti po ilgos pertraukos į prestižiškiausią Europoje turnyrą sugrįžusią baskų komandą.

Kol kas A grupėje aiškių favoritų nėra, tačiau „Real Sociedad“ per sužaistas trejas rungtynes nepasipriešino niekam ir savo sąskaitoje taškų neturi. „Man Utd“ futbolininkai žygiuoja pirmoje vietoje (7 taškai), tačiau jiems ant kulnų lipa Lėverkuzeno „Bayer“ (6 tšk.) ir Donecko „Šachtar“ (4 tšk.).

Anglijos čempionų formą sparčiai gerėja ir per paskutinius mačus iškovojo keturias pergales ir vienas lygiąsias, o Jagoba Arrasate treniruojama ekipa per tiek pat akistatų šventė tris pergales bei sykį sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo.

„Man City“ – Makvos CSKA

Praėjusios rungtynės garsiai nuskambėjo Europoje, kuomet Rusijos sostinės komandos fanai rasistiniu būdu įžeidinėjo Yaya Toure, tačiau tai „Premier“ lygos vicečempionams nesukliudė iškovoti pergalės, kurią padovanojo du įvarčius pelnęs Sergio Aguero.

Kaip ir buvo minėta, C grupėje „miestiečiai“ užima antrąją vietą. CSKA pergalės atveju Mančesteryje pavytų Manuelio Pellegrini vadovaujamą klubą, tačiau savo aikštė bei gausus sirgalių palaikymas turėtų padėti Anglijos vicečempionams švęsti antrą pergalę iš eilės.

Pastarosios penkios rungtynės buvo sėkmingos „Etihad“ stadione šeimininkams, kurie keturis kartus nugalėjo varžovus bei sykį nusileido Londono „Chelsea“ klubui. Maskvos vienuolikės sportinė forma taip pat sparčiai gerėja ir jie tris kartus iš eilės šventė pergales, o nuo Sankt Peterburgo „Zenit“ ir tų pačių „Man City“ futbolininkų gavo antausį.

Kitos antradienio rungtynės:

Donecko „Šachtar“ – Lėverkuzeno „Bayer“

„Kobenhavn“ – Stambulo „Galatasaray“

Paryžiaus „Saint-Germain“ – Briuselio „Anderlecht“

Pirėjo „Olympiakos“ – Lisabonos „Benfica“

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)