Rytas: energija, užtaisas, nusiteikimas

Norėdami suteikti žvalumo ir energijos, kvepalų gamintojai pasitelkia citrusinių vaisių – bergamotės, mandarinų, greipfrutų – aromatus. Itin populiarios yra tokios vaisinės natos, kaip, pavyzdžiui, obuolio aromatas, suteikiantis šviežumo jausmą.

Natų kompozicija

Bergamotės aromatas turi savybių išvaduoti nuo depresijos. Jis taip pat kelia nuotaiką ir atpalaiduoja. Manoma, kad bergamotės kvapas sugeba pagerinti bendravimo įgūdžius, sustiprinti saviraišką ir fantaziją. Šis aromatas tinka tiek moterims, tiek vyrams. Gerai dera su bet kokiais gėlių eteriniais aliejais, tačiau geriausios aromatų kombinacijos yra bergamotės / levandos ir bergamotės / snapučių.

Mandarinų aromatas yra vienintelis iš citrusinių vaisių kvapų, nesukeliantis alerginės reakcijos. Padeda kankinant nemigai ir pervargus, žadina meilės jausmą.

Greipfrutas yra puikus antidepresantas ir turi neįtikėtinų savybių atjauninti. Mokslininkai nustatė, kad moteris, dvelkianti greipfrutais, vyrams atrodo penkeriais ar šešeriais metais jaunesnė.

Citrinžolė pasižymi ryškiu citrusiniu aromatu. Jis patinka vaikams ir net brandaus amžiaus žmonėms kelia su vaikyste susijusiais asociacijas. Citrinžolės aromatas sukuria teigiamą atmosferą ir suteikia jėgų bei energijos antplūdį.

Apelsinas – gaivus ir ryškus aromatas. Sugeba išvaduoti nuo depresijos ir suformuoti teigiamą požiūrį į aplinkinį pasaulį.

Pamėginkite teigiamai nusiteikti visai dienai. Tai užims tik 2 minutes! Kiekvieną rytą užduokite sau tris klausimus: kaip ši diena gali padėti man priartėti prie tikslo? Ką turiu padaryti, kad ši diena suteiktų man kiek įmanoma daugiau džiaugsmo? Ką galiu padaryti, kad išsaugočiau savo sveikatą?

Diena: greitis, efektyvumas, ryškumas

Aromatus šiokiadieniams biure rinkitės gaivius – gėlių ir gėlių bei vaisių mišinys. Sodri persiko nata suteikia gyvenimo džiaugsmo, kaip ir egzotiškų vaisių - papajos, mangų, gvajavos – derinys. Eleganciją paskleis kompozicijos šleife išsiskleidęs abrikoso aromatas. Teisingas pasirinkimas leis suprasti jūsų nuotaiką.

Natų kompozicija

Mangas – rafinuotas jo kvapas padeda įveikti nuovargį. Sukuria aplinkui komfortišką aplinką, žymiai pakelia nuotaiką.

Persikas – puikus antidepresantas. Jo minkštas, apgaubiantis kvapas sugeba nuraminti ir nuteikti pozityviam pasaulio suvokimui. Labai dažnai naudojamas masažo priemonėse, nes puikiai atpalaiduoja ir pripildo energijos.

Agurko aromatas mažina stresą. Jo gaivus ir šaldantis kvapas padeda įveikti klaustrofobiją ir sureguliuoti mintis, pašalina galvos skausmą, nemigą ir depresiją. Tyrimai rodo, kad moteriški kvepalai su gaiviu agurko dvelksmu pagal patrauklumą užima vieną pirmųjų vietų, aplenkdami netgi gėlių kvapus.

Medus – saldus ir truputį aštrokas aromatas pašalina dirglumą. Moterims ypač rekomenduojama atlikti neilgus aromaterapijos kursus su medaus aromatu prieš prasidedant menstruacijoms, kai dirglumas būna itin padidėjęs.

Imbieras – geba sustiprinti bendravimą. Jo karštas, aitrus aromatas stiprina pasitikėjimą savo jėgomis, šalina apatiją, nuovargį, suteikia saugumo ir stabilumo jausmą.

Nustatyta, kad dešimties minučių pasiruošimas darbo dienai padeda sutaupyti iki dviejų valandų darbo laiko. Sudarydami darbo dienos planą, turėkite galvoje, kad planuoti reikia ne daugiau kaip 60 proc. jūsų laiko. 40 proc. reikia pasilikti nenumatytoms užduotims ir, žinoma, poilsio pertraukoms.

Vakaras: jausmingumas, poskonis, malonumas

Vakaro aromatas turi būti šiltesnis, ryškesnis ir sodresnis už dieninį. Kvepalų gamintojai į vakarinių aromatų sudėtį įtraukia balzamų, ambros, medienos, tauriųjų gėlių kvapus. Tai sukuria rytietišką, lengvai svaiginantį skambesį. Vakarinius aromatus naudokite tik antroje dienos pusėje.

Natų kompozicija

Jazminas vakaro aromate sutaiko ir harmonizuoja emocinę būklę. Tai stiprus antidepresantas, stabilizuojantis nervų sistemą, pašalinantis pavojaus nuojautą ir nerimą. Japonijos mokslininkai nustatė, kad jazmino aromatas turi stipresnį poveikį negu kava.

Rožė nuo seno laikoma galinga apsauga nuo užkerėjimo, gėrio ir šviesios pradžios simboliu, todėl rožių aromatas suteikia apsaugos ir ramybės jausmą. Vokiečių mokslininkai taip pat įrodė, kad rožių kvapas teigiamai veikia žmogaus atmintį.

Anyžiai įkvepia stipresnį tikėjimą ateitimi, išveda iš depresijos, pakelia nuotaiką, „atšviežina“ mintis ir jausmus, taip pat stiprina gynybines organizmo funkcijas.

Migdolai šalina nuovargį, atpalaiduoja ir nuveja šalin problemas bei rūpesčius.

Karamelės aromatas sužadina prisiminimus iš vaikystės, priverčia mus truputį pasijusti vaikais...

Mėtos atkuria jėgas po protinės įtampos ar didelio fizinio krūvio. Padeda geriau jaustis, jei kamuoja padidėjęs dirglumas keičiantis orams. Tinka naudoti kankinant nemigai.

Vakaras – tai laisvės ir nepriklausomybės metas. Skirkite jį sau: romantiška vakarienė, apsilankymas sporto klube arba patogus krėslas ir nebaigta skaityti knyga. Leiskite sau bet kokį kaprizą ir nesisielokite dėl neracionalaus laiko švaistymo. Jokių būtinų reikalų ilsintis negali būti!.

Naktis: seksualumas, troškimas, baimė

Naktinių aromatų kompozicijose paprastai skamba muskuso ir ambros natos. Šiuos aromatus nakčiai skirtuose kvepaluose parfumeriai naudoja didesnėmis koncentracijomis. Tokie kvepalai nepasižymi lengvumu, bet jiems būdinga gelmė.

Natų kompozicija

Vanilė – tai džiaugsmas, ramybė ir optimizmas. Vanilės natos padeda pajusti emocinį pakylėjimą ir apsaugą nuo visų gyvenimo negandų.

Muskato riešutas skirtas tiems, kam trūksta energijos. Tačiau nebūkite tikri, kad į muskato natas reaguosite būtent taip. Kai kuriuos žmones, priešingai, muskato aromatas ramina ir atpalaiduoja.

Pipirai skatina organizmą gaminti daugiau endorfinų, kurie susiję su džiaugsmo pojūčiu. Jeigu esate linkęs į depresiją ir liūdesį, jūsų kvepalai būtinai turi būti „pipiriniai“.

Levanda su organizmu daro tikrus stebuklus: malšina hiperaktyvumą, išsklaido neigiamas emocijas. Levandos aromatas įneša paprastumo ir aiškumo, taip pat puikiai ramina.

Cinamoną iš karto galima palyginti su šiltu apklotu, kuris paslepia žmogų nuo visų nesėkmių. Cinamono aromatas atpalaiduoja ir nuramina, išvaduoja nuo baimės ir vienatvės jausmo, suteikia pasitikėjimo ir saugumo. Šis kvapas taip pat įveikia nemalonų pavydo jausmą, kuris kartais iškyla tarp artimų žmonių.

Jeigu visada trokštate būti sveiki ir žvalūs, pasirūpinkite tuo iš anksto. Iš vakaro pamėginkite pasąmonėje įtvirtinti nusiteikimą pasiekti trokštamą kitos dienos rezultatą. Pavyzdžiui: „Aš visada ramus!“, „Aš tikrai galiu!“. Sukurkite pozityvią nuostatą visai sekančiai dienai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)