Garsaus Kauno fotomenininko Romualdo Požerskio dukra šiuo metu studijuoja Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno katedroje. M. Požerskytė yra dalyvavusi daugelyje grupinių fotografijos parodų Lietuvoje ir užsienyje, o paroda Vilniaus fotografijos galerijoje - autorinis debiutas.

Pernai M. Požerskytei buvo paskirta Kultūros ministerijos jaunojo menininko stipendija, leidusi fotografei įgyvendinti keletą projektų, kurie peržengia įprastų fotografijos serijų ar parodų ribas.

Fotografijos projektu "Įkvėpimas, arba Pati sau mūza" M. Požerskytė skelbia savo pažiūras į nusistovėjusią kultūrinę dogmą apie menininko santykį su jo įkvėpimo šaltiniu - mūza. Ar gali menininkas pats sau tapti įkvėpimo šaltiniu? Kur baigiasi menininko savimylos ribos? Šie klausimai domina jaunąją fotografę.

Kinematografiniu principu dėstomojoje autoportretų serijoje autorė demonstruoja "įkvėpimo" apimtą veidą, kuris veikiau panašėja į aistringą žavėjimąsi pačia savimi.

Su M. Požerskytės autoportretų projektu Vilniaus fotografijos galerijoje galima susipažinti iki balandžio 23 dienos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją