Vaisių ir daržovių poveikį spermai tyrę mokslininkai išsiaiškino, kad labiausiai spermos kokybę gerina morkos, informuoja dailymail.co.uk.

Jos geriausiai didina spermatozoidų judrumą.

Harvardo universiteto mokslininkai 200 vyrų skyrė įvairias dietas, o paskui tyrė jų spermos kokybę.

Spermos kokybę gerina geltonos ir oranžinės spalvos vaisiai ir daržovės, nes juose esančius karotenoidus organizmas paverčia vertingais antioksidantais, kaip antai, beta karotinas, kurį organizmas paverčia antioksidantu – vitaminu A.

Antioksidantai neutralizuoja laisvuosius radikalus, kurie žaloja ląstelių membranas ir DNR.

Spermos kokybę gerina saldžiosios bulvės, melionai, na o morkos didina spermatozoidų judrumą nuo 6,5 iki 8 proc., rašom žurnale „Fertility and Sterility“.

Raudoni vaisiai r daržovės, ypač pomidorai, kuriuose yra antivėžinių ypatybių turinčio likopeno, nuo 8 iki 10 proc. gerina spermos kokybę.

Pastaraisiais metais Vakarų šalyse prastėja spermos kokybė, mažėja vyrų vaisingumas.

Ankstesnių Harvarde atliktų tyrimų duomenimis, daug sočiųjų, gyvulinės kilmės riebalų vartojančių vyrų organizmas pagamina mažiau ir prastesnės kokybės spermos.

Na o vartojančių daugiau omega trys riebalų rūgščių (esančių žuvyje, kai kuriuose augaluos) spermos kokybė buvo geresnė.

Morkose gausu vitamino A, kuris reikalingas akies tinklainei, saugo nuo kataraktos ir vištakumo

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)