Jūsų dėmesiui - išskirtinis interviu su grupės nariais – vokalistu ir gitaristu, gyvo garso projekto „Auksinis balsas“ dalyviu Germanu Skoriu ir geriausiu Lietuvos būgnininku tituluotu Joshu McClungu.

 - Kuo šis vaizdo klipas ypatingas, išsiskiriantis iš kitų jūsų klipų?

 - Joshas: Ankstesnių mūsų klipų pagrindas – koncertiniai, gyvi įrašai, o šis – profesionaliai nufilmuotas studijinis vaizdo klipas. Jį filmavęs mūsų geras bičiulis bei kolega latvis Aivars Vaišla vaizdu puikiai perteikė dainos emociją bei mintį. Galime tvirtai sakyti, kad tai yra rimčiausias mūsų klipas, su išieškota idėja.

 - Germanas: Be to, paskutiniu metu Lietuvoje vaizdo klipai dažniausiai filmuojami natūralioje aplinkoje – gamtoje, gatvėje. Tuo tarpu mūsiškis filmuotas Latvijoje, specialiai klipui sukurtoje erdvėje. Vaizdas yra minimalistinis, tačiau palikta daug simbolių – galimybių interpretuoti kiekvienam savaip. Klipe daug netradicinių, originalių kameros rakursų ir filmavimo kampų.

Kviečiame įvertinti naująjį dueto klipą „Tomorrow“:

 - Kaip kilo klipo idėja? Pakomentuokite ją plačiau.

 - Germanas: Klipe labai daug dėmesio skiriama erdvei – galima sakyti, jai suteiktas „vaidmuo“. Tai nėra kompiuterio pagalba sukurtas vaizdas: tai, ką matote – siurreali, tačiau tikra aplinka, kurios erdvę harmoniškai papildo permatomi muzikiniai instrumentai. Smulkių detalių nebuvimas padeda sukurti nežinomybės jausmą. Ne atsitiktinai pasirinkome ir klipe dominuojančias spalvas: juoda – simbolis dienai, kurią norisi pamiršt ir judėti pirmyn, bet nežinai kaip tai daryti, nuo ko pradėti, o balta – tarsi „švarus lapas“ – naujas startas, gražus rytojus.

 - Joshas: Klipo pagrindinė mintis – nors gyvename nežinodami kas bus rytoj, turime į jį žvelgti pozityviai. Nes tik tikėdami galime imtis reikiamų veiksmų.

 - Ką reiškia ties klipo viduriu įvykstantis lūžis: spalvų (iš balto fono perėjimas į juodą), ritmo pasikeitimas?

 - Germanas: Vieniems gali atrodyti, kad perėjimas iš baltos į juodą – nesėkmė, pesimizmas. Tačiau vaizdo klipe tarp šių skirtingų epizodų įvyksta laiko apsisukimas: tamsioji dalis rodoma klipo antroje pusėje iš tiesų yra pradžia. Spalvų, ritmo bei kitų detalių pasikeitimas simbolizuoja kelią į geresnį rytojų.

 - Joshas: O juk kartais iki to gėrio trūksta tiek nedaug!

 - Germanas: Manau, kiekvienas, pažiūrėjęs šį klipą, atras savo interpretaciją ir pasiims tai, ko jam reikia. Tikiu, kad ši daina žmones įkvėps jėgų teisingiems sprendimams ir optimizmui.
Pasižymite muzikos stilių įvairove. Kokiam stiliui priskirtumėte šią savo dainą?

 - Joshas: Visada ieškome originalių sprendimų, tad ir pasižymime išskirtine stilių įvairove. Ši daina labai šiuolaikinio roko stiliaus: lengvai įsimenanti, joje persipynę roko, elektronikos bei pop ritmai.
Ištikimiausiam savo gerbėjų ratui klipą jau pristatėte Kaune ir Panevėžyje. Kokių vertinimų sulaukėte?

 - Germanas: Ilgai rinkomės, kuriai dainai kurti klipą, o ši mums pasirodė viena iš labiausiai kabinančių klausytojus. Pati daina pasirodė prieš pusmetį, tad klipas buvo labai lauktas. Atsiliepimai – kuo puikiausi: daina ir klipas – tarpusavyje susieję, tarsi vaizdas būtų žodžių tęsinys.

 - Ar patys tikite „šviesesniu“ rytojumi? Kokį jį matote?

 - Germanas: Dainos žodžius rašiau pats, tad žinoma, tokie išgyvenimai nėra svetimi. Kartais būna liūdna, ne viskas sekasi, kartais reikia save įtikinti kažko imtis. Tikiu, kad laikas gali pakeisti labai daug. Svarbiausia – teigiamai nusiteikti. Žvelgiant į gražesnį rytojų iš platesnės perspektyvos matome žmones, geresnius, supratingesnius vienas kitam ir ne taip dažnai žiūrinčius į praeities šešėlius. To tarpu mūsų dueto atžvilgiu šviesus rytojus labai realus ir netolimas: nemėgstame rutinos, vis prisireikia kažko naujo, tad tikimės, jog ateityje pasirodys kūriniai, kurie bus naujiena ne tik mūsų klausytojams, bet ir mums patiems. Dainos „Tomorrow“ klipas yra žingsnis link to.
Ar galite paprognozuoti, kokių naujienų ir kada vėl galėsime sulaukti?

 - Germanas: Nuolatos darome kažką kitaip – tai mūsų arkliukas, prisiminkime įrašytą dainą su „G&G”. („The Perfect Pill“ ir „G&G Sindikatas“ 2013 m. kovą išleido bendrą dainą „Žmogus žmogui – vilkas”, - red. past.) Mūsų koncertai išsiskiria iš kitų lietuviškų koncertų: muziką atliekame gyvai, pateikiame scenografiją bei vizualizaciją, kuri atspindi tai, ką darome scenoje.

 - Joshas: Netolimoje ateityje planuojame naujus, kardinaliai kitokius dueto kūrinius bei pasirodymus, kurie klausytojams duos dozę gerų emocijų piliulių nuo „The Perfect Pill“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)