Ingredientai
Jautienos kumpis
1.2
kg
Morkos
300
g
Petražolių šaknys
200
g
Svogūnai
150
g
Pomidorų pasta
140
g
Miltai
45
g
Aliejus
80
ml
Česnakai
3
skiltelės
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Jautieną įtrinti druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Mėsoje padaryti gilias siauras įpjovas, į jas prikišti šiaudeliais supjaustytų morkų ir petražolės šaknies. Likusias morkas, petražolės šaknį pakepinti su susmulkintais svogūnais šaukšte aliejaus. Supilti pomidorų tyrę ir troškinti 3–5 min.
Gilioje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, jame apkepinti iš visų pusių mėsą, sudėti daržoves, įpilti vandens ir troškinti apie 1 val. Pagardinti druska, pipirais, patinkančiais prieskoniais ir dar 15 min. troškinti.
Iškepusią mėsą išimti, o likusį padažą sutirštinti miltais. Prieš tiekiant mėsą supjaustyti griežinėliais ir apipilti padažu. Valgyti su bulvėmis ir daržovėmis.
Atsiliepimai