Ingredientai
Bulvės virtos
600
g
Miltai
2
šaukštai
Aliejus
2
šaukštai
Kiaušiniai
3
vnt.
Grybai
300
g
Svogūnai
1
vnt.
Morkos
1
vnt.
Sviestas
15
g
Žalumynai
sauja
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupena. Atvėsusias sumalti mėsmale ir išmaišyti su miltais, druska, 3 kiaušiniais iki vientisos masės.
Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui sudėti ir 5–7 min. troškinti stambiai sutarkuotas morkas, paskui suberti išvirtus grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir kepti 2–3 min.
Bulvių masę iškočioti 1 cm storio sluoksniu, stikline ar maža lėkštute išspausti skritulius, į juos įdėti įdaro ir, sulenkus pusiau, suspausti kraštus. Bandeles sudėti į riebalais pateptą skardą ir 15–20 min. kepti 180°C orkaitėje.
Atsiliepimai