„Apie Indijos piliakalnį sužinojome atsitiktinai – perskaitę spaudoje apie šią vasarą Vakarų Lietuvoje praūžusią audrą. Bet šiandien tikimės, kad piliakalnio vaizdinys kaip viesulas praūš per mūsų vaizduotę ir taps dar vienu Indiją ir Lietuvą siejančiu ryšiu“, – susirinkusiems svečiams sakė Lietuvos ambasadorius Indijoje Laimonas Talat-Kelpša.

Parodos nuotraukose užfiksuotas Indijos piliakalnio kraštovaizdis ir gamta, vietinės augalų ir gyvūnų rūšys.

Trylikos darbų autoriai – fotomenininkė Aurelija Bacevičienė ir archeologas Zenonas Baubonis.

„Dėkoju Šilalės rajono savivaldybei, kuri pasirūpino nuotraukomis, mums beliko tik jas atspausdinti ir pristatyti Indijos visuomenei. Vargu ar gali būti geresnė paroda nei ta, kurią Lietuvos žmonės dovanoja iš visos širdies“, – sakė Lietuvos ambasados vadovas.

Indijos piliakalnis yra Šilalės rajone, Pagramančio regioniniame parke. Spėjama, kad senovėje ant jo stovėjo viena svarbiausių Karšuvos žemės pilių – Pūtvė, kurią kryžiuočiai sudegino XIV a.

Piliakalnio pavadinimas kildinamas iš seno baltiško žodžio „indija", reiškiančio „žemės gilumą“.
Šešias savaites truksiančioje „Lietuvos dienų“ programoje numatyta ir eilė kitų renginių, tarp jų – klasikinės muzikos projektas „Bachas Indijoje“, Lietuvos stendas didžiausioje Indijos tarptautinėje prekybos mugėje bei seminaras, skirtas legendinio keliautojo Antano Poškos veiklai Indijoje pažymėti.

Daugiau nei 10 renginių bus surengti ne tik Delyje, bet ir Kalkutoje, Džaipure bei kituose Indijos miestuose.

„Lietuvos dienos Indijoje“ skirtos Lietuvos pirmininkavimui ES pažymėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)