Nuo 2008-ųjų kiekvienais metais vis gausėjančios mūsų šalies kendo bendruomenės nariai susirenka į Lietuvos nacionalinį kendo čempionatą („Vilnius Tai Kai“), kurį organizuoja Lietuvos kendo asociacija. Šiemet, spalio 25-27-ąją, šio klasikinio japonų kovos meno meistrams, gerbėjams ir sirgaliams buvo svetingai atvertos gen. J. Žemaičio karo akademijos sporto komplekso durys. Tris dienas vykęs didžiausias Lietuvoje kendo renginys apjungė seminarus, varžybas ir atestacijas.

Seminare patirtimi dalijosi ir turnyrui teisėjavo aukšto rango kendo meistrai iš užsienio: G. Salmon, 7 dan (Jungtinė Karalystė), M. Salonen, 7 dan (Suomija), S. Porevuo, 6 dan (Suomija), A. Kustosz, 6 dan (Lenkija), J. Wolny, 5 dan (Lenkija), Z. Misiak, 5 dan (Lenkija), K. Nomura, 4 dan (Japonija, Japonijos ambasados Lietuvoje 2-asis sekretorius).

Energija ir azartas. Tokiais žodžiais galima apibūdinti šeštadienį vyravusią nuotaiką, kai šių metų Lietuvos kendo čempionate buvo kovojama dėl geriausiųjų kovotojų vardo.

Pradedančiųjų, meistrų kategorijose medalius iškovojo:

I vieta – S. Križanauskas (Vilniaus kendo centras)

II vieta – E. Karlo (Vilniaus universiteto (VU) kendo klubas)

III vieta – M. Ambraziūnas (Aiki Shuren Dojo Kaunas) ir M. Tomaševičius (VU kendo klubas).

Pažengusių meistrų kategorijoje medalius iškovojo:

I vieta – G. Amkoladze (Vilniaus kendo centras)

II vieta – M. Pravilonis (VU kendo klubas)

III vieta – A. Motiejūnas (Lietuvos kariuomenės kendo klubas) ir K. Belazaras (VU kendo klubas).

Komandinėse varžybose medalius iškovojo:

I vieta – VU kendo klubas, 2-oji komanda (M. Sakalauskas, K. Belazaras, A. Zabiliūtė);

II vieta – VU kendo klubas, 1-oji komanda (A. Averjanovas, M. Pravilonis, M. Maciulevičius);

III vieta – Vilniaus kendo centro (R. Čėsna, D. Alešiūnas, S. Križanauskas) ir Kauno Aiki Shuren Dojo (A. Rekus, L. Grigaliūnas ir M. Ambraziūnas) komandos.

„Vilnius Tai Kai“ ne tik padidino kendo kovotojų varžybinį meistriškumą. Kendo pagrindas – tai nuolatinė savikontrolė ir pastangos spręsti kasdienes problemas ramiai, „neišsitraukiant kardo“.