Pateikiame maisto produktų sąrašą, kuriuos valgydami galėsite džiaugtis švaresniu organizmu. Beje, nepamirškite, kad detoksikuojantis maistas stebuklingai jaunina kūną.

Avokadai

Jeigu jums patinka avokadai, drąsiai juos skanaukite. Jie yra itin maistingi ir turi daugybę antioksidantų. Nors avokadai atrodo gana riebūs, jie yra veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo. Todėl suvalgę vos pusę avokado, jausitės sotūs, o nauda organizmui bus išties didelė.

Artišokai

Artišokai greitina kepenų funkcijų darbą, todėl tai padeda greičiau pašalinti toksinus. Be to, šiose daržovėse gausu magnio ir kalio, kurie gerina širdies veiklą.

Burokai

Šią daržovę būtina įtraukti į detoksikacinės dietos racioną, kadangi ji ne tik veiksmingai valo organizmą, bet ir gerina kraujo būklę. Burokai taip pat padeda kūnui kovoti su laisvaisiais radikalais.

Spanguolės

Dėl spanguolėse esančių antioksidantų šios uogos dar vadinamos jaunystės eliksyru. Taip pat tai gali būti puiki prevencinė priemonė šlapimo takų infekcijoms. Šios uogos pasižymi itin stipriomis antibakterinėmis savybėmis, todėl rekomenduojama vartoti reguliariai.

Kopūstai

Juose yra alfa lipo rūgšties - galingo antioksidanto, kuris naikina žalingus laisvuosius radikalus. Šią daržovę ypač naudinga vartoti po sunkios ligos, kurios metu vartojote daug vaistų, antibiotikų ir taip padidėjo organizmo užterštumas.

Citrinos

Jos apsaugo kepenis ir padeda atsikratyti nereikalingų chemikalų iš viso kūno. Taip pat citrinos praturtintos įvairiais vitaminais, kurie stiprina imuninę sistemą, padeda atrodyti žvaliau ir jauniau.

Brokoliai

Brokoliai, kaip ir kitos sodžiai žalios daržovės, veiksmingai valo žmogaus kūną. Juose yra daug fermentų, kurie padeda virškinimo sistemai veikti efektyviau.

Česnakai

Jie turi antibiotinių savybių, todėl gali padėti išgydyti įvairias ligas. Vartodamos reguliariai, sustiprinsite imunitetą ir galėsite džiaugtis geresne savijauta. Jie ypač naudingi šaltuoju metų laiku.

Imbieras

Imbiero šaknis turi nuostabių gebėjimų sureguliuoti skrandžio darbą. Jis stimuliuoja visą organizmo veiklą, tad ir su priešiškai nusiteikusiais mikroorganizmais kovoti tampa kur kas lengviau. Imbiere gausu C, B1, B2, A vitaminų, magnio, fosforo, kalcio.

Greipfrutai

Šis vaisius padeda išvalyti virškinimo sistemą ir gali užkirsti kelią inkstų akmenų susidarymui. Taip pat juose yra mažai kalorijų, todėl jie puikiai tinka norintiems atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Saulėgrąžų sėklos

Jos padeda atsikratyti kenksmingų toksinų, taip pat puikiai išvalo kepenis nuo antioksidantų. Be to, saulėgrąžos apsaugo organizmą nuo cholesterolio pertekliaus.