Žinoma, priklausomai nuo to, kaip žadame praleisti savo atostogas (ir daug labiau nuo to, kaip jas iš tikrųjų praleisime), tikimybė pasigauti vieną iš jų gali būti labai skirtinga – tačiau nemažai įtakos mūsų savijautai po aktyvesnio poilsio gali turėti ir faktas, kad atostogų kurortą išsirinkome netinkamai. Būtent dėl to Perpasauli.lt supažindina jus su dešimčia poilsio vietovių visame pasaulyje, kuriose nemalonių Veneros dovanų saugotis turėtumėte labiausiai.

1. Bahir Dar, Etiopija

Bent viena iš „populiariausių“ pasaulyje lytiškai plintančių ligų – ištikimas nemažos etiopiečių dalies gyvenimo palydovas. Pasauliniame venerinių užkratų (išskyrus ŽIV) paplitimo žemėlapyje ši Rytų Afrikos šalis žiba ryškiausiai – tačiau neverta dėl to kaltinti palaido vietinių gyventojų būdo.

Tai – viena religingiausių žemyno valstybių, kur itin darniai „sugyvena“ krikščioniškoji ir islamo kultūros, o atsidavimas tikėjimui jaučiamas visose tiek viešojo, tiek šeimyninio gyvenimo dimensijose. Kalbant apie seksą, tenka pripažinti tam tikras išimtis, kadangi vis dėlto omenyje turime Afrikos šalį, o čia galioja visiškai kitos, europiečiams dažnai sunkiai suvokiamos taisyklės. Tad bet kuriuo atveju, grožintis įspūdingo grožio Tis Abay kriokliais ir planuojant vakaro linksmybes, prisiminkite apie tai, kad mes jus įspėjome!

2. Karlovy Vary, Čekija

Lytiškai plintančių ligų paplitimo statistika Čekijos Respublikos teritorijoje galėtų išgąsdinti bet kurį čia susiruošusį turistą, tik, visa laimė šiam vietiniam sektoriui, retas iš čia besiruošiančiųjų šia statistika pasidomi. Ir visgi, kas gali labiau suartinti du nepažįstamuosius negu sunkiai pamatuojamas suvartoto alkoholio kiekis ir iki pat ryto neištuštėjančios Karlovy Vary kurorto klubų šokių aikštelės?
Karlovy Vary, Čekija

Trečdalis čia pasigaunamų venerinių susirgimų tenka užsieniečiams ir pagal šį rodiklį žavingasis kalnų miestelis dvigubai lenkia pasileidusiais turistais ir nuostabiais viešnamiais garsėjančią Prahą. Tad, atsidurs čia, verta ypatingai saugotis prieš puolant į meilės nuotykių sūkurį, nepriklausomai nuo to, ar prieš jus – vietinis turistas, nerūpestingas atvykėlis iš netolimosios Vokietijos, žavingoji čekė ar „etninis“ Karlovy Varų gyventojas.

3. Naujasis Orleanas, Jungtinės Valstijos

Ši vietelė tikrai nereikalauja to, kad būtų pristatyta atskirai. Meilės nuotykių perspektyvos čia iš visų jėgų stengsis jus priversti pamiršti apie tai, kad gonorėja, priešingai, negu epizodiniai turistai – tikroji vietos gyventoja. Veneros rykštė lėmė tai, jog pagal šios ligos paplitimo rodiklius visoje JAV Luiziana atskirais metais rungiasi dėl (ne)garbingos pirmosios vietos su – kaip bebūtų keista - Aliaskos valstija.

Po kelių naktų trukmės linksmybių su vietinėmis merginomis jaučiatės išėjęs sausas iš balos ir trokštate naujų iššūkių? Šaukite į šiauriausioje valstijoje esantį Feirbenksą – žiemą naktis čia trunka praktiškai visą parą, tad pasakodami draugams apie paskutinės kelionės one-night stand‘us, vargu ar turėsite progą panaudoti vienaskaitą. Tik sugrįžę, nepamirškite pasitikrinti sveikatos, apsilankę pas venerologą.
Naujasis Orleanas, JAV

4. Harperis, Liberija

Nors bendrame Afrikos kontekste ŽIV paplitimas Liberijoje dar nėra ypatingai aukštas, AIDS susirgimo procentas čia stabiliai auga. Viena iš to priežasčių – itin paplitusi prostitucija, primenanti apie savo mastus vos ne kiekviename didesnio šio šalies miesto kampelyje.

Nuostabiais paplūdimiais ir žavingais pliažų nameliais garsėjantis Harperis – ne išimtis. Mūsų patarimas – būkite itin atsargūs bei bandykite visais įmanomais būdais apsisaugoti ne tik nuo lytiškai plintančių ligų, tačiau ir nuo daug lengviau perduodamų infekcijų – apsauginiai geliai bei padidintas dėmesys asmeninei higienai keliaujant čia – būtini.

5. San Tropezas, Prancūzija

Čia sugūžantys viso pasaulio turtuoliai, atrodo, jau užsidirbo viską, išskyrus... šankerį ir sifilį. Nors kalbant apie venerines ligas, vietinės prostitutės nėra pasaulinio mąsto baubas – priešingai, pasirūpinus tinkama apsauga, čia galima pernelyg nesukti sau galvos dėl galimų užkratų.

Tačiau tikrąjį pavojų slepia trumpalaikės pažintys su vietiniais gyventojais – arba gyventojomis. Ieškoti panašių tikslų vedinų santropeziečių ar pasinaudoti gatvės mergaičių paslaugomis – jūsų pasirinkimas. Tačiau bet kuriuo atveju, galvą ant pečių tvirtai laikyti čia – labiau nei patartina.

6. Frytaunas, Siera Leonė

Nors ŽIV paplitimas čia – 1,6 procento arba maždaug keturis kartus žemesnis nei bendras regiono rodiklis, jis vis dar išlieka daugiau nei pusantro karto aukštesnis už pasaulinį vidurkį (apie 1 proc.). Atmetus AIDS sukėlėją ir sutelkiant dėmesį į kitų venerinių ligų paplitimo visumą – šis turistų dar tik atrandamas Siera Leonės didmiestis kuo puikiausiai konkuruoja tiek su Liberijos, tiek su Etiopijos kurortais. Deja, tikrai ne dėl saugiausio meilės nuotykių mylėtojų prieglobsčio titulo. Veikiau – priešingai.

7. Sočis, Rusija

Prezervatyvas Sočio gyventojams, atrodo, yra kiek mažiau būtinas vienos nakties nuotykių atributas negu mums. Be to, didelis prostitučių pasirinkimas, kurį pateikia šis kurortas suteikia puikią galimybę apsigauti dėl vienos ar kitos iš jų „patikimumo“. Besilankant Rusijos vasaros sostinėje blaivus protas gali tapti jūsų geriausiu pagalbininku, visa bėda, kad čia jį pamesti – tikrai nesunku.
Sočis, Rusija

8. Santo Antonio, San Tomė ir Prinsipė

Patyrę keliautojai kartais prasitaria, kad smagių šėlionių galimybių vietinių glėbyje ilgai dairytis čia netenka. Ir priduria, kad nuo venerinių ligų saugančios kontracepcijos priemonės Santo Antonio kurorte privalo tapti būtinu palydovu. Tikslius ŽIV paplitimo rodiklius šioje vietovėje sužinoti dar nepavyko niekam, tačiau oficialiai jie svyruoja tarp 1 ir 2 proc.

Bėda, ta, kad imunodeficito viruso nešiotojai San Tomė ir Prinsipėje itin gėdijasi prisipažinti apie savo problemą. Susigundę intymaus ryšio su vietiniu gyventoju užmezgimo galimybe, prisiminkite šį faktą.

9. Odesa, Ukraina

Nors Ukrainai, regis, pavyko pažaboti itin aktyvų tokių negalavimų kaip sifilis ar gonorėja plitimą, trichomonozės susirgimų skaičius čia stabiliai auga iki šiol. Taip pat verta nepamiršti, kad ŽIV šioje šalyje statistiškai „pasigaunamas“ maždaug kas devynias minutes. Pagrindiniai Ukrainos Juodosios jūros vartai, Odesa – vieta, kur Veneros klastų derėtų ypatingai saugotis.

10. Brisbenas, Australija

Pagrindinis Kvinslendo valstijos miestas – ne tik pramoninis regiono centras, tačiau ir visos šalies atostogautojų itin pamėgta laisvalaikio sostinė, garsėjanti plačiais, ištisus kilometrus besitęsiančiais smėlėtais paplūdimiais ir maudynių džiaugsmais. Taip pat, kaip ir intensyviu naktiniu gyvenimu bei didžiuliu uostu, tampančiu „vartais į Australiją“ minioms atvykėlių, susimaišančiu su vietinių mase bei neretai galinčių pasiūlyti ne pačią maloniausią staigmeną susigundžiusiems su jais praleisti naktį.

Jeigu artimiausiu metu ruošiatės vykti į šį Australijos didmiestį, tikrai nenorime jūsų gąsdinti – tikime, kad patys kuo puikiausiai sugebėsite pasirūpinti savimi bei savo sveikata.