Važiuoju aš sau namo nerūpestingas, šnekučiuojuosi už vairo telefonu, staiga iš tolo pastebiu pareigūną su žiūronais (Laisves prospektas tarp „Emsi“ degalinės ir Rygos stotelės ). Na, telefoną dėl reakcijos numetu ant sėdynes, bet sustabdęs mane pareigūnas pasako, kad mano reakcijos laikas galėtų būti šiek tiek greitesnis.

Tiek to, pripažįstu savo kaltę, kaltas už tai, kad kalbėjau telefonu bei kaltas už tai, kad neapdraudęs savojo automobilio (draudimas pasibaigęs prieš dvi dienas ). Tiesiog nespėjau surinkti pakankamo kiekio pinigų draudimui. Na, bet galvoje „praskrenda“ mintis, kad pareigūnai gali surašyti tik vieną nuobaudą už sunkesnįjį nusikaltimą. Mandagiai paprašau pareigūnų surašyti vieną baudelę už telefoną, bet pareigūnas išdidžiai pasako, jog toks jų darbas.

Kodėl negali parašyti dviejų baudų į vieną protokolą? Pareigūnai taip gudriai rodo, kad jie dirba savo darbą, kad baigėsi tuo, jog gavau du protokolo lapus - vienas buvo surašytas vieno pareigūno, antrą protokolą surašė šalia sėdintis pareigūnas ir taip „įpaišė“ man 230 Lt baudos. Na, aš juk ne teisininkas, kad ten bylinėčiausi ar pykčiau. Kiek suprantu, ATPK taip elgtis draudžia:

33 straipsnis. Administracinių nuobaudų skyrimas, padarius kelis administracinius teisės pažeidimus. Kai vienas asmuo padaro du arba daugiau administracinių teisės pažeidimų, administracinė nuobauda skiriama už kiekvieną teisės pažeidimą atskirai. Jeigu asmuo padarė kelis administracinius teisės pažeidimus, kurių bylas kartu nagrinėja tas pats organas (pareigūnas), galutinai šiam asmeniui skiriama nuobauda parenkama sankcijos, nustatytos už sunkesnįjį iš padarytųjų administracinių teisės pažeidimų, ribose. Šiuo atveju prie pagrindinės nuobaudos gali būti prijungiama viena iš papildomųjų nuobaudų, kurias numato straipsniai dėl atsakomybės už bet kurį padarytą teisės pažeidimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI apie tai, ar policininkai pasielgė teisėtai, pasiteiravo pareigūnų. Pasak jų, dvi baudas išrašyti pareigūnai turi teisę. Jei vairuotojas nesutinka jų apmokėti, laukiama svarstymo dienos ir tuomet po jo bus paskiriama apmokėti didesnė bauda. Tuo atveju jei vairuotojas nesiginčijo, jis gali sumokėti ir api paskirtas nuobaudas.