Kiekvienas londonietės E. Vaitkevičės rytas prasideda juodos kavos puodeliu. Žinoma moteris mėgsta anksti keltis ir pasimėgauti kiekvienos dienos pradžia.

„Esu rytinis žmogus, bet miegoti neinu iki vidurnakčio. Rytą pradedu kava - be jokių išlygų. Pusryčiams valgau sumuštinį su sūriu arba kumpiu, kartais paskanauju omleto“, – DELFI pasakojo E. Vaitkevičė.

Pokalbio metu pašnekovė minėjo, kad kartais pusryčių sumuštinį ji iškeičia į žalią kokteilį, kurį pasigamina iš daržovių ir sugurkšnoja per porą valandų.

„Į kokteilinę įmetu keletą salotų lapų, avokadą, špinatų, salierą. Suplaku ir geriu. tai - geriausias maistas“, – apie savo pusryčių meniu DELFI pasakojo E. Vaitkevičė ir pridūrė, kad nors ir retai, pasitaiko, kai papusryčiauti ji nespėja.

„Jei esu labai užsiėmusi, prabūnu nevalgiusi visą dieną. Žinau, kad negerai, nes po dienos nevalgymo sugrįžtu namo ir suvalgau per daug maisto“, – atviravo ji.

Žinoma lietuvė, gyvenanti Londone, kartais užkandžiauja traukinyje, tačiau pabrėžė, kad ji nepratusi valgyti eidama ar prisėdusi viešoje vietoje. „Niekada Lietuvoje to nedariau“, – patikslino ji, tačiau paaiškino, kad gyvenimas Didžiosios Britanijos sostinėje ugdo naujus įpročius, todėl Londone jai kartais tenka užkandžiauti ne restorane ar užeigoje, o tiesiog metro.

„Vieną kartą metro pamačiau moterį, godžiai šlamščiančią didžiulį sumuštinį užgeriant kava, kai ant jos pilvo krito trupiniai ir mėsa. Ji buvo apkūni, tačiau su gražiais bateliais, kostiumėliu ir taškuotomis kojinėmis, atrodė pasipuošusi. Po tokio vaizdo tiesiog nebegaliu užkandžiauti metro“, – pasakojo E. Vaitkevičė.

Eglija patikino, kad jai tinkamo maisto Londone rasti ir įsigyti sunkiau nei Lietuvoje, mat ji parduotuvių lentynose pasigenda tam tikrų produktų.

„Tenka pirkti tai, kas yra. Labiausiai man patinka viduržemio jūros virtuvė, tačiau tokio gyvenimo būdo čia laikytis man labai sunku“, – pastebėjo Londone šią vasarą įsikūrusi Eglija.

Ji tikino pajutusi, kad nors deda daug pastangų, jos kūno svoris nemažėja. „Juk name, kuriame gyvenu, yra ir spa, ir baseinas, ir sporto klubas, kuriame labai dažnai apsilankau“, – paaiškino ji.

Tiesa, E. Vaitkevičė patikslino, kad pusryčiaudama iš savo rytinio meniu neišbraukia ir jogurto bei vaisių ir paaiškino, kad britiški pusryčiai jai - per sunkūs.

„Kaip jau minėjau, negaliu dienos pradėti be kavos su ruduoju cukrumi ir pieno. Jei nusiperku kažką sau pusryčiams, kartais būna, kad ryte jau neberandu. Yra, kas kartais ištuština šaldytuvą. Kartais pusryčiams pasidedu sau visokių kąsnelių, o ryte atsikėlusi jų jau neberandu“, – juokavo pašnekovė, o paklausta, kas retkarčiais nugvelbia jos atsidėtą maistą, žinoma moteris paaiškino, kad Londone taip pat gyvena ir jos dukra.

„Kartais valgau ir plonytį pakepintą kumpį, o jeigu esu kelionėje, tenka pusryčiauti viešbutyje. Tuomet tenka paragauti to, kas patiekiama pusryčiams“, – apie savo rytinį meniu DELFI pasakojo E. Vaitkevičė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)