Už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir šalies vardo garsinimą pasaulyje H. G. Pötteringui suteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro kryžius. Apdovanojimas skirtas Valstybės dienos proga, tačiau liepos 6-ąją Europos Parlamento narys jo atsiimti negalėjo.

Šalies vadovė padėkojo buvusiam Europos Parlamento pirmininkui už nuolatinę aktyvią paramą Lietuvai siekiant narystės ir įsitvirtinant Europos Sąjungoje bei pirmą kartą pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai.

Susitikime Prezidentė ir Europos Parlamento narys H. G. Pötteringas aptarė Europos Sąjungos ir Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai aktualijas, taip pat pasirengimą lapkričio 28-29 dienomis įvyksiančiam Vilniaus viršūnių susitikimui. Tikimasi, kad šio susitikimo metu bus pasirašyta ES asociacijos sutartis su Ukraina ir parafuoti tokie pat susitarimai su Moldova ir Gruzija.

Nuo 2010 m. H. G. Pötteringas yra Vokietijos Konrado-Adenauerio fondo prezidentas. Šiemet šis fondas mini 20-ąsias savo veiklos Lietuvoje metines. Fondas turi savo atstovybes 78-iose ir įgyvendina įvairias demokratijos skatinimo programas daugiau nei 100 pasaulio šalių.