Algirdo Šilkaus receptas.

Gaminimo eiga

Supjaustau vieną svogūną, dedu ant kiaulienos, dedu majonezą, pipirus ir druską, ir palieku marinuotis tol kol gaminsiu BBQ padažą.

Supjaustau svogūną, susmulkinu česnakus, aitriuosius pipirus ir viską kepu keptuvėje, ant alyvuogių aliejaus.

Tuo tarpu į trintuvę dedu rozmariną, čiobrelį, kalendrą, baziliką, gvazdikėlį, kuminą, papriką, pankolio sėklas bei nuluptą apelsino žievelę ir viską sutrinu. Viską dedu kepti į tą pačią keptuvę.

Pakepinus beriu rudą cukrų, maišau su mentele, kol cukrus sutirštins viską. Pilu vandenį, viską išmaišau. Pakepinus dar kelias minutes, dedu likusius ingridientus ir viską maišant kepu.

Kol padažas verda, dedu kepti kiaulienos sprandinės kepsnius ant keptuvės. Padažui baigus virti, reikia būtinai jį perkošti per sietelį.

Serviruojant lėkštę, ant kepsnio pilu padažą bei pabarstau šviežia kalendra.

Svarbu patiekti šiltą.

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai