Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Varškė 90 g
Rudasis cukrus 1 stiklinė
Aliejus 50 ml
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Kiaušiniai 2 vnt.
Soda 1 šaukštelis
Cinamonas 1 šaukštelis
Druska 0.5 šaukštelio
Gvazdikėliai malti 0.5 šaukštelio
Muskato riešutai 0.5 šaukštelio
Pasukos 1 stiklinė
Obuoliai 1 stiklinė
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 6
Prieskoniai suteikia gaminiui puikų skonį, nededant papildomai kalorijų ar riebalų. Tokie gaminiai yra sveikesni. Augalinis aliejus ir neriebios pasukos, naudojamos šiame recepte, sumažins įprastą kalorijų kiekį. Tai pagrindinis skirtumas, lyginant su tradicinėmis obuolių pyragų receptų versijomis.

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.

Sudėkite cukrų, varškę, aliejų ir vanilės ekstraktą į maišymo indą ir plaktuvu plakite apie 3 minutes. Sudėkite kiaušinius; dėkite po vieną ir išplakite iki vientisos masės.

Į sausą matavimo indą suberkite miltus, sodą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir muškato riešutus. Viską išmaišykite. Supilkite gautą mišinį ir pasukas į prieš tai paruoštą cukraus mišinį ir gerai išplakite. Pilkite miltų ir prieskonių mišinį, vėliau pasukas ir vėl miltų-prieskonių mišinį. Vėliau įmaišykite obuolius. Supilkite mišinį į kvadratinę kepimo skardą, prieš tai ją ištepę aliejumi.

Kepkite 180 C temperatūroje apie 30 min., kol įsmeigtas į pyrago vidurį medinis smeigtukas lengvai išsitrauks ir bus be tešlos likučių. Atvėsinkite apie 10 min. Išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite cukraus pudra.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai