Ingredientai
Baltosios pupelės
250
g
Pievagrybiai
250
g
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Laiškiniai česnakai
2
šaukštai
Petražolės
sauja
Parmezano sūris
50
g
Alyvuogių aliejus
5
šaukštai
Česnakai
skiltelė
Tarkuota citrinos žievelė
1
šaukštelis
Citrinų sultys
2
šaukštai
Garstyčios
šaukštelis
Cukrus
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pupeles pamerkite nakčiai. Ryte nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą su šaltu vandeniu. Leiskite užvirti ir virkite 10 min. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite dar 30-40 min, kol pupelės suminkštės. Nupilkite skystį, nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite.
Pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite aliejuje.
Paruoškite padažą: šluotele suplakite visus jam skirtus ingredientus.
Dideliame dubenyje sumaišykite pievagrybius, pupeles ir padažą. Leiskite 20 min pastovėti. Sudėkite susmulkintus laiškinius česnakus ir petražoles, lengvai pamaišykite ir patiekite pabarstę parmezanu.
Atsiliepimai