Paulius, Šiaulių universitete studijuojantis audiovizualinį meną, savaitgalį benzininiu pjūklu pjaustė beveik trisdešimties centimetrų storio ledą baseine. Kėlė jį ant sniego ir skaptavo. Vaikinas aiškino, kad vandens iš baseino neišleido specialiai - jau iš anksto planavo kurti skulptūras.

"Sunkiausia buvo iškelti ledo gabalus iš baseino, - pasakojo Paulius. - Seniai svajojau išdrožti didžiulę Velykų salos skulptūrą. Nesvarbu - iš medžio ar iš ledo."

Ką svajojo - tą ir iškalė. Tik ne dviejų, o beveik metro ledinę Velykų salos skulptūros kopiją. Prie jos plušėjo apie pusdienį, o ledą pjaustė medžio drožybai skirtais aštriais kaltais.

Jaunasis menininkas pastebėjo, kad ledas lengvai pasiduoda aštriems kaltams: "Vienas malonumas dirbti".

Netrukus Pauliaus užsiėmimu susidomėjo jo sesuo Aurelija. Ji šalia Velykų salos skulptūros iškalė ledinę žuvį.

Naujausias Pauliaus ledo kūrinys - modernizmu dvelkianti kampuota skulptūra, kuri praeivių teismui prie gatvės pastatyta tik vakar per pietus. "Tiesiog žaidimas su ledu, - paaiškino Paulius. - Viršutinis ledo sluoksnis su oro burbuliukais - baltas. Gilesnis - skaidrus. Skulptūra atsiskleis visu grožiu tik šiek tiek aptirpusi - suapvalės kampai, pjautas ledo paviršius pasidarys kaip stiklas."

Baseine ledo dar liko, todėl Paulius mielai juo pasidalytų su moksleiviais, norinčiais išbandyti šį žiemos meną. "Laiko liko nedaug - ledas greitai ištirps, - šypsodamasis ragino menininkas. - Kitais metais planuoju surengti ledo ir sniego skulptūrų šventę".