Jeigu planuotumėte asfaltuoti savo kiemą, o po juo kloti vandentiekio ir kanalizacijos vamzdžius, ką pirmiausiai darytumėte? Tikriausiai pirmiausiai kastumėte žemę, klotumėte vamzdžius, o po to asfaltuotumėte. Tačiau kai tokius projektus planuoja Alytaus rajono savivaldybės specialistai, darbų seka, panašu, yra kiek kitokia.

Vykdant projektą „Kompleksinė Daugų miesto plėtra“ 2011 m. pabaigoje Dauguose buvo atnaujinta kelių gatvių, esančių miestelio centre, asfalto danga. Šiais metais, vykdant kitą ES projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Alytaus rajone (Dauguose)", ta pati nauja asfalto danga buvo suniokota važiuojamojoje dalyje ir pėsčiųjų perėjose iškasant duobes.

Kai šios duobės bus užlopytos, gatvių danga taps net blogesnė negu prieš asfaltavimą, nes prieš tai gatvės buvo lygios, nelopytos. Vandentiekio ir nuotekų projekto techninę dalį savivaldybė parengė dar 2010 m., todėl jau tuo metu pagrįstai turėjo žinoti, jog vandentiekis bus vedamas po gatvėmis, tačiau nepaisant to vis tiek buvo asfaltuojama.

Gyventojai pasijuto apgauti, nes nauju asfaltu pasidžiaugė neilgai. ES lėšos įsisavintos, o gyventojai turės važinėti sulopytomis gatvėmis. O gal gatvių lopymui reikės naujo ES projekto?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Alytaus rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotojos Vitanos Bručienės. Ji patikino, kad gatves stengtasi kuo mažiau pažeisti.

„Dauguose įgyvendinamas projektas „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Alytaus rajone“. Darbų užsakovas - savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas“. Techninis projektas, pagal kurį vykdomi darbai, buvo parengtas prieš penkerius metus. Nebuvo žinoma, kada bus skirtas finansavimas jam įgyvendinti. Todėl, gavus finansavimą kitam projektui, mieste buvo sutvarkytos kelios gatvės. Tais pačiais metais skirtas finansavimas ir vandentvarkos projektui. Pastarasis Daugams, neturintiems nuotekų valdymo sistemos, yra labai aktualus. - nurodė ji. - Vykdant projektą dviejose Daugų gatvėse, kurios buvo suremontuotas, teko atlikti nežymius statybų darbus. Iš darbų vykdytojų reikalauta, kad gatvės būtų kuo mažiau sugadintos. Gatves sutvarkys rangovas savo lėšomis“.