Projekte dalyvaujančios Europos valstybės skatina jaunuolių atsakomybę už save ir aplinkinius sėdant prie transporto priemonės vairo, pasisako už sąmoningą linksminimąsi bei saugų vairavimą. Šiemet prie akcijos ir vėl prisijungė socialinę atsakomybę palaikantis klubas „Briusly“. Jam kompaniją palaikė naujas dalyvis – baras „Piano man“, kuris, nors ir naujokas akcijoje, bet rezultatais nenusileido.

Abiejų vietų lankytojus šeštadienio naktį pasitiko savanoriai, kurie ne tik teikė naudingą informaciją apie alkoholį, jo žalą, pasišalinimo iš organizmo procesą, laiką ir pan., bet ir skatino į klubą atvykusius su automobiliu pasižadėti išlikti blaiviems, kai vėl teks sėsti už vairo. Sutikusieji dalyvauti buvo paženklinti ryškiai mėlynomis akcijos apyrankėmis, o jiems išeinant iš klubo, savanoriai padėjo nustatyti blaivumą alkotesteris.lt įsteigtais blaivumo testais.

2010 metais akcijoje dalyvavo 163, 2011 metais – 192, 2012 metais – 201, o šiemet „Europos naktis be avarijų“ pritraukė rekordinį, net 218 dalyvių skaičių. Akcijos organizatoriai teigia, kad kiekvienais metais augantis dalyvių skaičius byloja apie jaunų žmonių mąstysenos pokyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją