Nuo kitos savaitės su visais lietuvaičių konkurentais populiariame dainų konkurse bus galima susipažinti specialioje Lietuvos televizijos (LTV) laidos „Labas rytas“ rubrikoje. Darbo dienomis žiūrovams bus pristatytos kaskart vis naujos šalies atlikėjų biografijos, bus transliuojami ir visų konkursinių dainų vaizdo klipai. Žiūrovų patogumui ta pati rubrika bus rodoma laidoje tris kartus 6.25 val. 7.25 val. ir 8.25 val.

„Labame ryte” reguliariai bus informuojama ir apie Lauros ir „The Lovers” pasiruošimą Europos dainų olimpiada vadinamam konkursui.

Iš viso šiemet Eurovizijoje dalyvaus 39 šalys. Iš jų 36 dalyvavo ir pernykščiame konkurse, o trys - Bulgarija, Moldova ir Vengrija - yra naujos šalys. Dar dvi naujokės - Libanas ir Čekija - anksčiau išreiškusios norą dalyvauti šiemetiniame turnyre, vėliau pačios atsiėmė savo kandidatūras.

Keturiolika valstybių jau yra užsitikrinusios vietas gegužės 21 d. vyksiančiame finale. Tai keturios didžiausios Europos transliuotojų sąjungos (EBU) narės (skliausteliuose nurodytas kiekvienos šalies pasirodymo finale numeris): Ispanija (10), Jungtinė Karalystė (2), Prancūzija (24) ir Vokietija (17) bei dešimt pernai geriausiai pasirodžiusių šalių: Ukraina (16), Serbija ir Juodkalnija (12), Graikija (19), Turkija (6), Kipras (9), Švedija (14), Albanija (8), Bosnija ir Hercogovina (21), Rusija (20) ir Malta (3).

Į finalą taip pat pateks dešimt geriausiai gegužės 19 d. vyksiančiame pusfinalyje pasirodžiusių šalių. Žemiau pateikiame pusfinalio dalyves tokia pačia tvarka, kokia joms Eurovizijos scenoje pasirodyti lėmė burtai:

1.      Austrija 

2. Lietuva

3. Portugalija

4. Moldova

5. Latvija

6. Monakas

7. Izraelis

8. Baltarusija

9. Nyderlandai

10. Islandija

11. Belgija

12. Estija

13. Norvegija

14. Rumunija

15. Vengrija

16. Suomija

17. Makedonija

18. Andora

19. Šveicarija

20. Kroatija

21. Bulgarija

22. Airija

23. Slovėnija

24. Danija

25. Lenkija

Jubiliejinės, penkiasdešimtą kartą organizuojamos Eurovizijos pusfinalis ir finalas vyks Ukrainos sostinėje Kijeve, abu renginiai bus transliuojami per LTV, ir juose už jiems patikusią dainą, tik ne už tautiečių kūrinį, telefonu galės balsuoti ir Lietuvos gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją