Prieš mačą Žalgiris.lt Jums pateikia įdomiausius faktus apie artėjančios dvikovos dalyvius.

„Žalgiris“

- Net 5 „Žalgirio“ žaidėjai turės progą debiutuoti Eurolygoje. Tai – Justinas Dentmonas, Kasparas Vecvagaras, Mindaugas Kupšas, Tomas Dimša ir Vytenis Čižauskas.

- Martynas Pocius gali pratęsti pataikytų baudų seriją Eurolygoje. Lietuvis iš eilės pataikė jau 15 baudos metimų.

- M. Pocius aikštelėje susitiks su buvusiais komandos draugais – Rudy Fernandezu, Felipe Reyesu, Nikola Mirotičiumi, Sergio Rodriguezu, Jaycee Carrollu, Sergio Llullu, Dontaye Draperiu, Tremmellu Dardenu ir Marcusu Slaughteriu.

- J. Dentmonas taip pat sutiks buvusį komandos draugą. Amerikietis kartu su graiku Ioanniu Bourousiu vilkėjo Milano „Emporio Armani“ ekipos marškinėlius. Tiesa, kartu jie sužaidė vos trejas rungtynes.

- Tadas Klimavičius į prestižiškiausią Senojo žemyno turnyrą grįžta po metų pertraukos. Visą praėjusį Eurolygos sezoną praleido dėl kelio traumos.

- „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui trūksta tik 14 atkovotų kamuolių iki 900 atkovotų kamuolių rungtyniaujant Eurolygoje. Pasiekęs šį skaičių jis taptų vos dešimtu tai padariusiu žaidėju visoje Eurolygos istorijoje.

- P. Jankūnui iki 1400 taškų reikia tik 23 taškų, o iki rezultatyviausiųjų 35-uko trūksta viso labo 7 taškų. Dabar jį lenkia Bootsy Thorntonas su 1378 taškais ir Nikola Prkačinas su 1383 taškais.

- Kitam Kauno ekipos „bokštui“ Robertui Javtokui reikia blokuoti 4 varžovų metimus, jog pasiektų 100 blokų skaičių rungtyniaujant Eurolygoje.

„Real“:

- S. Rodriguezui iki 300 rezultatyvių perdavimų Eurolygoje trūksta tik 6, o iki daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikusių žaidėjų 25-uko ispanui reikia 26 tikslių perdavimų.

- S .Llullui iki tokio paties (300) skaičiaus rezultatyvių perdavimų trūksta vos 4, o siekiant patekti į geriausiųjų 25-uką – 24 rezultatyvių perdavimų.

- Praėjusį sezoną N. Mirotičius Kaune gerino tiek asmeninius, tiek Eurolygos rekordus. Jaunasis „Real“ ekipos puolėjas TOP-16 etapo rungtynėse pasiekė savo rezultatyvumo rekordą – 31 taškas, jis taip pat atkovojo 11 kamuolių ir surinko 37 naudingumo balus bei tapo TOP-16“dešimto turo naudingiausiu žaidėju.

- N. Mirotičius rungtynėse Kaune pataikė net 18 baudos metimų paeiliui, taip pasiekdamas dar vieną Eurolygos rekordą.

- J. Carrollas yra realizavęs 12 baudos metimų iš eilės.

- T. Dardenas iš „Žalgirio“ į „Real“ komandą persikėlė kovo mėnesį ir artėjančiose rungtynėse susitiks su buvusiais komandos draugais – Vyteniu Lipkevičiumi, T. Klimavičiumi, P. Jankūnu, R. Javtoku ir pasimatys su traumuotu Kšyštofu Lavrinovičiumi.

- T. Dardenas yra pataikęs bent vieną tritaškį jau 6 Eurolygos rungtynėse iš eilės.

- I. Bourousis Eurolygoje jau 117 kartų apdovanojo varžovus „stogu“ ir jam trūksta tik 4 blokuotų metimų, jog pakiltų į septintą vietą.

- M. Slaughteris, rungtyniaudamas prieš „Žalgirį“, pasiekė savo asmeninį rekordą Eurolygoje. Jis blokavo net 4 žalgiriečių metimus.

- Salah Mejri gali debiutuoti Eurolygoje ir taip tapti pirmu Eurolygos istorijoje žaidžiančiu krepšininku iš Tuniso.