Apie užsiliepsnojusią šiaudų stirtą ugniagesiams gelbėtojams pranešė pro šalį važiavę vairuotojai, mat greta lauko driekiasi kelias, kurį nuklojo tiršta dūmų užsklanda. Gesinti gaisro atvyko trys ugniagesių - gelbėtojų ekipažai.

Netrukus jie susisiekė ir su Šilagalio žemės ūkio bendrove, kuriai ir priklausė degantys šiaudai. Ugniagesiai vandeniu suliejo dali stirtos, taip atskirdami jau degančius ir dar nespėjusius užsiliepsnoti ritinius. Žemės ūkio bendrovė į vietą nedelsiant atsiuntė ir savo techniką, kuria buvo pradėti sklaidyti degantys šiaudai.

Gaisro metu sudegė apie 250 kubinių metrų šiaudų. Dar tiek pat ugniagesiams - gelbėtojams ir žemės ūkio bendrovės darbuotojui išsaugoti pavyko. Degančius šiaudų ritinius stumdęs vairuotojas tvirtino, kad daugiau nuostolių bus ne dėl sudegusių šiaudų, bet dėl išvažinėto, jau apsėto lauko.

Kokios gaisro priežastys konkrečiai nėra žinoma, tačiau bendrovės darbuotojas įtaria padegimą. Anot jo, gaisrą sukelti galėjo Pažagienių gyvenvietės vaikai, kurie ne kartą buvo užklupti beardantys šiaudų rulonus ar griaunantys stirtą. Prieš keletą metų šios bendrovės šiaudai taip pat degė. Tiesa, tąkart gaisrus teko gesinti kiek atokesnėse vietose, o ne prie pat gyvenvietės.