Antrą sezoną Graikijos čempionų gretose rungtyniaujantis 28-erių kaunietis tik karčiai nusišypsojo paklaustas, ar suspėjo atsigauti po Europos čempionato.

„Labai nevykęs klausimas (juokiasi – DELFI). Neturėjau nė dviejų laisvų parų, ir jau reikėjo važiuoti į treniruotę, paskui – žaisti įvairiuose turnyruose. Nesu atsigavęs. Geriausią formą turbūt buvau pasiekęs čempionato pabaigoje, o dabar ji – kritusi. Bet kol sezonas neįsibėgėjo, visi yra panašios būklės“, – sakė krepšininkas.

Eurolygos savaitės rungtynėmis paskelbta „Panathinaikos“ ir „Lietuvos ryto“ dvikova „Siemens arenoje“ vyks ketvirtadienį, nuo 21.45 val.

– Regis, Renaldui Seibučiui įkrauti baterijas po Europos čempionato buvo kur kas lengviau. Ar jį laikote didžiausia grėsme savo komandai? – paklausėme J. Mačiulio

– Visa „Lietuvos ryto“ komanda dabar yra geresnės formos, nes žaidė Eurolygos atrankos turnyre. R. Seibutis – vienas komandos lyderių, bet negalime nuvertinti kitų žaidėjų kaip Martynas Gecevičius, kurie labiausiai prisidėjo prie „Lietuvos ryto“ patekimo į Eurolygą.

– Pačiam ketvirtadienį turbūt dažnai teks žaisti prieš R. Seibutį, kadangi „Lietuvos ryte“ jis žaidžia lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Tokių dvikovų rinktinės treniruotėse turbūt retai pasitaikydavo?

– Per treniruotes dažnai keičiamės dengiamaisiais, vyksta rotacijos, todėl tenka pažaisti prieš visus. Esu žaidęs ir prieš Renaldą. Jis yra geras žaidėjas, bet žinome jo stiprybes ir bandysime jį sustabdyti.

– D grupė, kurioje žaidžia „Panathinaikos“ ir „Lietuvos rytas“, laikoma labai sunkia. Ar jaučiatės esantys jos favoritai?

– Aš neskirstau komandų į favoritus ir autsaiderius. Kiekvienais metais sklinda visokios kalbos, pavyzdžiui, pernai iš mūsų niekas išvis nieko nelaukė. Bet silpnų Eurolygoje nėra. Man atrodo, kad A grupė, kurioje žais Maskvos CSKA, Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir „Barcelona“, yra žymiai stipresnė. O mūsų pogrupis sudėtingas dėl to, kad jame yra daug lygiaverčių komandų.

– Kodėl antradienio rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“ jūsų ekipa pasirodė taip blankiai („Panathinaikos“ pralaimėjo 45:55)?

– Keli mūsų žaidėjai grįžo po traumų, truputėlį trūksta susižaidimo. Visi kartu turėjome gal tik tris bendras treniruotes. Rungtynės su „Olympiakos“ mums tikrai nenusisekė, bet tai – tik sezono pradžia, dar bus visko. Svarbiausia būti geros sportinės formos sezono pabaigoje.

– Dėl sirgalių praėjusiame sezone sukelto chaoso pastarasis mačas vyko be žiūrovų. Koks jausmas žaisti su „Olympiakos“ tuščioje arenoje?

– Keistas. Tarsi vyktų treniruotė, o ne žaistume su stipriausiais konkurentais. Iš vienos pusės, taip geriau, nes gali jaudintis tik dėl krepšinio, kita vertus, žaidžiame ne sau, o dėl fanų. Jie irgi yra reikalingi.

– Kodėl aštuntą marškinėlių numerį užleidote į komandą sugrįžusiam Mike'ui Batiste?

– Toks buvo mūsų susitarimas ir komandos noras. Kiek girdėjau, už jo nuopelnus klubui norima marškinėlius su aštuntu numeriu pakabinti arenos palubėse. Būtų keista, jei aš dabar su jais žaisčiau, o po sezono juos pakabintų. Aš Atėnuose žaidžiu tik antrą sezoną, o Mike'as – jau dešimt ar daugiau metų, todėl viskas suprantama. Tokios nerašytos mūsų taisyklės.

– Sekėte įvykius Lietuvos krepšinio federacijoje? Kaip manote, ar pasikeitimai į naudą krepšiniui?

– Truputėlį sekiau... Nežinau, norėčiau nuo tų įvykių atsiriboti. Man svarbu, kad jie nepakenktų, o pakenks ar ne, pamatysime ateityje. Nėra ko spėlioti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)