Užtat Madrido ekipa po penkerių metų pertraukos iškovojo Ispanijos čempionų titulą. Tad nepaisydami apmaudaus pralaimėjimo Eurolygoje „Real“ klubo vadovai nusprendė laikytis tęstinumo ir per vasarą komandos sudėties pamatų nedrebino.

Rudy Fernandezas, Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas, Felipe Reyesas, Jaycee Carrollas, Nikola Mirotičius – visi jie ir vėl atvyks į Kauną ir turėtų būti komandos lyderiais. Visateisiu „Real“ nariu tapo ir Tremmellas Dardenas, kovą persikėlęs į Madridą, bet negalėjęs rungtyniauti praėjusio sezono Eurolygos varžybose. Ispanijos čempionų komandoje taip pat lieka amerikiečiai Marcusas Slaughteris ir Dontaye Draperis.

Tuo tarpu iš Ispanijos sostinės išvyko keturi žaidėjai. Martynas Pocius sugrįžo į „Žalgirį“, Mirza Begičius persikėlė pas Eurolygos čempionus į Pirėjų, o Malagos „Unicaja“ komandos treneriu tapęs Joanas Plaza prisiviliojo trejus metus Madride praleidusį Carlosą Suarezą ir vietos „Real“ komandoje neradusį Rafaelį Hettsheimerį.

Savo sudėtį „karališkasis“ klubas sustiprino vos pora krepšininkų. Iš Milano „EA7 Emporio Armani“ klubo į ispanų ekipą atvyko graikas Ioannis Bourousis. Dar vienas aukštaūgis Salahas Mejri prisijungė po gana sėkmingo sezono Obradoiro CAB komandoje ir gali tapti pirmu Tuniso krepšininku, debiutuosiančiu Eurolygoje.

2013-2014 metų sezoną „Real“ krepšininkai pradėjo triumfuodami Ispanijos Supertaurės varžybose. Turnyro pusfinalyje jie 100:61 sutriuškino Bilbao „Uxue Basket“ ekipą, o finale 83:79 palaužė amžinus priešininkus iš Barselonos.

Praėjusią savaitę žalgiriečių varžovai keliavo po Kiniją. Parodomosiose rungtynėse Kinijos sostinėje Madrido komanda įveikė Pekino „Ducks“ ekipą 92:86. Nugalėtojams J. Carrollas pelnė 14, S. Rodriguezas – 13, buvęs žalgirietis T. Dardenas – 11, o R. Fernandezas – 10 taškų.

Prieš mačą su kauniečiais, „Real“ ekipa sutriuškino varžovus Ispanijos lygoje

Prieš rungtynes su „Žalgiriu“, „Real“ krepšininkai iškovojo triuškinančią pergalę Ispanijos krepšinio čempionate. Titulą ginanti „Real“ pirmenybėse startavo pergale rezultatu 87:53 (26:12, 18:10, 22:14, 21:17) prieš „Valladolid“ (0-1) klubą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 13 taškų surinkęs R. Fernandezas. Atitinkamai 12 ir 10 taškų pelnė S. Rodriguezas ir N. Mirotičius.