Apie LSKL ir Vilniaus automobilių spūstis pasakoja G. Orelikas.

- Per paskutines LSKL rungtynes kartu su E. Bendžiumi buvote komandos lyderiai. Ar padeda tai, kad abu treniruojatės „Lietuvos ryto“ ekipoje?

- Tikrai padeda, su Eimantu esame geriau susižaidę, nei su kitais MRU krepšininkais, geriau pažįstame vienas kitą, žinome, kada perduoti kamuolį ir panašiai. Galbūt pradžioje sunku bus susižaisti su kitais MRU krepšininkais, tačiau čia tik pradžia, sezono metu viskas išsispręs.

- Kaip vertinti MRU komandos pajėgumą šiais metais?

- Jeigu viskas gerai, nebus traumų ir visi krepšininkai galės žaisti – kovosime dėl čempionų titulo. Žinoma, nebus lengva, pirmadienį sužaidėme tik pirmas rungtynes, jos dar neparodo nieko, bet tikrai komandoje turime pajėgių žaidėjų. Laikas parodys, ar buvau teisus (šypsosi).

- Ką įvardintum kaip pagrindinius konkurentus kovoje dėl LSKL čempionų titulo?

- Kaip ir kiekvienais metais – VDU. Praeitą sezoną jie iškovojo trečią vietą. Kaip tokio kalibro komandai, turbūt tai nebuvo pats geriausias rezultatas, manau, kad šiais metais jie stengsis atsirevanšuoti. Jeigu ta komanda surinks visus pajėgiausius krepšininkus ir jie galės žaisti lemiamoje sezono stadijoje, tikrai bus rimčiausi konkurentai.

Nereikia nurašyti ir kitų ekipų – daug LSU ekipos krepšininkų žaidžia LSU – Atletas komandoje, jie gerai susižaidę, per kiekvienas rungtynes įgyja daug patirties. Šiaulių krepšininkai irgi stiprūs.

- Ar jau spėjai priprasti prie Vilniaus?

- Beveik pripratau, bet nežinau kiek teks pratintis prie transporto spūsčių... Tikrai esu patenkintas gyvenimu sostinėje, viskas labai gerai, puikiai sutariu su komandos draugai, bet, žinote, kažkur nuvažiuoti Vilniuje trunka tikrai ilgai (juokiasi).

Ačiū už pokalbį ir sėkmės!