Bosniai sulaužė ir į aikštę išmetė keliasdešimt plastikinių kėdžių, ginkluoti ir su šalmais pareigūnai juos bandė tramdyti ir vaikyti bei kreipėsi užsienio kalba.

Į Kauno policijos komisariatą buvo pristatyti du bosnių fanai. Tikslus sulaikytųjų skaičius neaiškus.

Policijos pajėgos dirba toliau, neatmetama, kad į areštinę patekti gali ir daugiau.

Minia apie 22 val. 20 min. patraukė iš stadiono į Kauno gatves. Pareigūnai pasiruošę visą naktį stebėti situaciją.

Dėl stadione sugadinto inventoriaus - kėdžių ir kito turto - Kauno policija atlieka aplinkybių patikslinimą. Užsieniečiams gresia ieškiniai dėl žalos atlyginimo.

Beje, DELFI žiniomis, dar iki rungtynių keturi Bosnijos ir Hercegovinos sirgaliai buvo sulaikyti dėl alkoholinių gėrimų vagystės iš parduotuvės. Jiems mačą teko praleisti policijos komisariate. Dėl vagystės visiems keturiems sulaikytiesiems buvo surašyti protokolai.

Mieste – ramu

Po rungtynių dalis bosnių pasuko į Kauno centrą, bet kitaip nei buvo galima tikėtis, didelio sirgalių antplūdžio nebuvo.

Nedidelės sirgalių grupelės traukė pergalės dainas, kai kurie Laisvės alėjoje spardė futbolo kamuolį, tačiau masinės šventės nebuvo. Keliasdešimt sirgalių buriavosi prie Laisvės alėjos fontano, elgėsi ramiai.

Nors Kauno centre budėjo itin didelės policijos pajėgos, pareigūnai darbo neturėjo – incidentų bent iki vidurnakčio užfiksuota nebuvo.

Primename, kad antradienį Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione vykusiose paskutinėse 2014 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos turnyro G grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė 0:1 (0:0) nusileido Bosnijos ir Hercegovinos komandai, kuri šia pergale pirmą kartą istorijoje užsitikrino kelialapį į planetos pirmenybes Brazilijoje.

Pergalingu visas rungtynes lietuvius spaudusių bosnių epizodu tapo 68 min. puolėjo Vedado Ibiševičiaus iš arti pelnytas įvartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (834)