„Mini 60“ klasėje tarp 45 dalyvių savo jėgas išbandė keturi lietuviai: Justas Jonušis, Gustas Grinbergas, Tomas Vaitekūnas ir Kasparas Vaškelis.

Visą savaitgalį greičiausias iš lietuvių buvo J. Jonušis – jis laikėsi greičiausiųjų ketvertuke visas tris dienas. Jaunajam lenktynininkui visą laiką talkino patyręs Kazimieras Vasiliauskas, galbūt todėl J. Jonušis jau nuo pirmų ratų buvo toks greitas.

Lenktynių dieną apšilimo metu J. Jonušis buvo pirmas savo grupėje ir tai komandą nuteikė labai optimistiškai. Deja, kvalifikacijoje jam sekėsi ne taip gerai – jis parodė septintą rezultatą grupėje.

Pusfinalyje, startavęs iš septintos vietos jis finišavo ketvirtas ir pateko į pagrindinį finalą. Deja, finale jaunam mūsų šalies atstovui nepasisekė. Jau pirmame posūkyje po starto jam į kartingo galą trenkėsi atlėkęs varžovas, J. Jonušis apsisuko, o iš paskos važiavę keli lenktynininkai tiesiog pervažiavo lietuvio karto priekį ir sulankstė rėmą, tad greičiausiam mūsų šalies atstovui iš kovos teko pasitraukti jau pirmame posūkyje.

„Labai nusivylęs nesu“, – po finišo pasakojo J. Jonušis. - Aišku gaila, kad taip atsitiko, nes tikėjausi kovoti dėl prizinių pozicijų. Tačiau mūsų tikslas yra artėjančio savaitgalio varžybos, kuriose noriu pasirodyti kuo geriau. Matau, kad galiu kovoti dėl aukštų vietų ir tikiuosi, kad kitą savaitgalį man seksis geriau“.

Finale geriausiai iš lietuvių pasirodė G. Grinbergas – jis liko 18-as, Tomas Vaitekūnas užėmė 21-ą vietą. Gaila, kad dėl techninių problemų į finalą nepateko K. Vaškelis.

„ROK KF2“ finale pasirodė ir dar du lietuviai: Evaldas Dzialtuvas ir Vitalijus Ivickis. E. Dzialtuvui sekėsi visai neblogai – visą savaitgalį jis taip pat buvo tarp lyderių, o pusfinalyje finišavo penktas. Deja, finale sulūžo lietuvio variklis ir jis nefinišavo. Tuo tarpu V. Ivickis finišą finale pasiekė 14-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją