Trofėjus. KėdainiųNevėžis“ šį sezoną jau spėjo savo trofėjų lentyną papuošti taure – ant aukščiausios apdovanojimų pakylos kėdainiškiai lipo po BBL „Vikondos“ taurės turnyro finalo.

Plėtra. Baltijos krepšinio lyga šį sezoną geografiškai plečiasi dar labiau. Lyga sulaukė ne tik sugrįžtančių švedų – Noršiopingo „Dolphins“ klubo, bet ir pirmos komandos iš Suomijos. Debiutą BBL Tamperės „Pyrinto“ komanda pažymėjo triuškinančia pergale, rezultatu 75:54 įveikę Talino „Kalev“ krepšininkus.

Gynyba. Valgos „Maks&Moorits“ ekipa jau pirmose savo rungtynėse sugebėjo pagerinti BBL rekordą. Vis dėlto, vargu, ar tai yra rekordas, kurį jie norės prisiminti. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ gynyboje strigę estai sukrapštė vos 36 taškus.

Plius/Minus. Nors „Pyrinto“ komandos gynėjas Antero Lehto, per 26 žaidimo minutes pelnęs 12 taškų, savo individualia statistika iš minios neišsiskyrė, būtent jam priklauso geriausias +/- reitingas šią savaitę. Jam esant aikštelėje, suomiai pelnė 30 taškų daugiau negu varžovai. „Pyrinto“ ekipa rungtynių pabaigoje galėjo džiaugtis pergale 21 taško skirtumu.

Tritaškininkas. Šią savaitę savo pasirodymu išsiskyrė ir dar vienas „Pyrinto“ krepšininkas. Amerikietis Kelvinas Lewisas, per rungtynes pataikęs septynis iš 13 tolimų metimų, 21 savo tašką susirinko būtent iš tolimos distancijos.

Šimtas. Šį sezoną pirmi šimto taškų ribą pasiekė Prienų „Tonybet“ krepšininkai, rezultatu 100:43 sutriuškinę svečius iš Kazachstano – Aktau „Caspiy“ ekipą.

Naudingiausias savaitės žaidėjas – Raplos „Tyco“ klubo puolėjas Martinas Dorbekas. Vis dėlto, net ir puikaus jo indėlio: 17 taškų, 10 atkovotų bei 6 perimtų kamuolių neužteko, jog būtų įveikta Talino „Kalev“ komanda. Puolėjas iš viso surinko +30 naudingumo balų.

„Nevėžį“ į pergalę prieš Atyrau „Barsy“ klubą vedęs Gintaras Leonavičius šią savaitę tenkinosi antra vieta naudingiausių sąraše. G. Leonavičiaus sąskaitoje – 18 taškų, 7 atkovoti bei 5 perimti kamuoliai. Iš viso – 27 naudingumo balai.

Nepaisant triuškinančio jo ekipos pralaimėjimo Šiauliams, „Parnu“ puolėjas Janis Vahteris užtikrintai žaidė tiek gynyboje, tiek puolime: surinko 16 taškų, atkovojo 8 kamuolius bei perėmė kamuolį 4 kartus.

Rezultatyviausias šios savaitės žaidėjas Raitas Keerlesas – vienintelis penketuke esantis žaidėjas, sužaidęs daugiau nei vienerias rungtynes. Jis per du susitikimus rinko po 23 taškus bei 5 atkovotus kamuolius. Iš viso – po 22,5 naudingumo balų.

Penketuko apačioje – dar vienas „Nevėžio“ krepšininkas. Vilmantas Dilys į kazachų krepšį įmetė 19 taškų. Aukštaūgis po krepšiais sugriebė 9 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)