Interviu „Žinių radijui“ krepšininkas papasakojo ne tik apie picas, bet ir apie savo sugrįžimą į aikštę po sunkios traumos, apie Žalgirio pasiruošimą ir rungtynes su „Dzūkija“.

– Tadai, kaip su tomis picomis? Iš kur ši tradicija?

– Tiesą sakant, net nežinau, nes, man atėjus į „Žalgirį“, jau tada „šimtukininkai“ turėdavo vaišinti komandos draugus. Ši tradicija tikrai sena.

– Iš to galima daryti išvadą, kad šimtasis taškas yra gana brangus. Nekyla minčių, kad tą šimtąjį tašką geriau pelnytų kas nors kitas?

– Čia dabar. Po to, dar nuo trenerio gali velnių gaut (šypsosi). Tiesą sakant, tuo metu net negalvoji apie tai – yra proga ir meti.

– O jūsų nerašytose taisyklėse yra punktas apie tai, kokios tos picos turi būti?

– Dažniausiai tuo rūpinasi klubo vadybininkai. Mes tik pinigus sumokame.

– Kita tema – tavo paties sveikata. Jau pavyko įsilieti į komandą pasveikus po sunkios traumos?

– Kol kas sunkiai. Nejaučiu dar žaidimo ir tikrai skiriuosi nuo tų žaidėjų, kurie jau yra geros formos. Metus pabuvus „štanginėje“ ir stiprinus koją nėra lengva. Nepadeda ir tai, kad koja kol kas dar nėra visiškai atsigavusi.

– Jauti vidines baimes, kad gali atsitikti kažkas panašaus?

– Paprasčiausiai apie tai negalvoju, tačiau būna tokių situacijų, kai reikia, tarkim, nuo tos kojos atsispirti arba, kai aukštai iššoki kovoti dėl kamuolio, galvoji, kaip ant tos kojos nenusileisti, kad jos nepastatytum kaip nors kreivai. Neslėpsiu, baimės dar yra.

– Pakalbame apie komandą. Ar „Žalgiris“ jau pasiruošęs sezonui?

– Kaip ir daugelis komandų, sezono pradžioje nesame visiškai pasiruošę. O tos komandos, kurios anksti įgyja gerą sportinę formą, anksti ir „sėsta“. Pasakyčiau taip, esame netoli tos geros sportinės formos, tačiau, prisijungus rinktinės vyrams, šiek tiek dar trūksta.

– Kalbant apie vakar dienos rungtynes, ar „Žalgiris“ visa galva buvo pranašesnis už alytiškius?

– Jeigu pažiūrėsite į rezultatą, manau, bus savaime suprantama. Visų pirma, laimėjome patirtimi. Kita vertus, jei žaidi „Žalgiryje“, tai žaidi ne šiaip sau, o dėl to, kad darytum rezultatą. Be to, „Žalgiris“ Lietuvoje yra komanda numeris vienas, todėl viskas aišku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)