Visus metus trukusiose Lietuvos kreiserinių RS-280 jachtų varžybose iš 8 planuotų etapų įvyko 5, kuriuose buvo įvykdyti 25 plaukimai. Jachtos „Arabela-AG Baltic“ įgula laimėjo dvylika plaukimų, septyniose finišavo antra, dviejose trečia ir surinkusi tik 29 baudos taškus – tapo ASUS RS-280 jachtų klasės nugalėtoja.

Antrąją vietą šiemet užėmė kapitono Sauliaus Pajarsko vadovaujama jachtos „Raganosis-Eltel“ įgula, kuri surinko 38 baudos taškus. Iš viso šį sezoną kartu su S. Pajarsku plaukę „Raganosis-Eltel“ buriuotojai: Algirdas Umbrasas, Deivis Galaburda, Raimundas Daubaras, Vėjas Pajarskas ir Rytis Šabūnas į savo sąskaitą įrašė septynias pergales, devynias antras bei šešias trečiąsias vietas.

Antrus metus iš eilės trečią prizinę ASUS RS-280 jachtų klasės taurės vietą iškovojo kapitono Šarūno Abraičio vadovaujama jachtos „Hornas“ įgula: Romualdas Kerinas, Virgilijus Lyvas, Arvydas Robertas Paunksnis, Artūras Paškevičius, Simas Kerinas. Šie buriuotojai per sezoną nugalėjo dviejuose plaukimuose, trejose užėmė antrą, šešiose iškovojo trečiąsias vietas bei surinko 69 baudos taškus.

Kiti dalyviai ASUS RS-280 jachtų klasės taurės laimėtojų lentelėje išsidėstė taip:

4 vieta – jachta „Barta“ (kap. Simonas Steponavičius) – 75 baudos taškai,
5 vieta – jachta „ Alfeta“ (kap. Ramūnas Sakalauskas) – 81 baudos taškas,
6 vieta – jachta Knygų klubas“ (kap. Gediminas Sirvidas) – 84 baudos taškai,
7 vieta – jachta „Presto“ (kap. Darius Antanavičius) – 117 baudos taškų,
8 vieta – jachta „Legenda“ (kap. Gintautas Šukys) – 180 baudos taškų.

Baigiantis buriavimo sezonui paaiškėjo ir šių metų „Žurnalistų regatos“ nugalėtojai. Antrus metus iš eilės savo pranašumą įrodė dienraščio „Verslo žinios“ žurnalistai, plaukę kapitono Sauliaus Pajarsko vadovaujama jachta „Raganosis-Eltel“ (6 baudos taškai). Antrą vietą iškovojo Lietuvos radiją ir televiziją atstovavusi žurnalistų komanda, šiemet plaukusi jachta „Arabela-AG Baltic“ (kap. Raimondas Šiugždinis, 7 baudos taškai).

Bene atkakliausia kova virė dėl trečios vietos, į kurią pretendavo net kelios komandos. Puikiai pasirodžiusi trečiajame etape - iš penktosios vietos į trečiąją pakilo naujienų portalo DELFI įgula, plaukusi jachta „Barta“, (kap. Simonas Steponavičius, 14 baudos taškų), kuri vienu tašku aplenkė savo pagrindinius varžovus.

Toliau „Žurnalistų regatos 2013“ turnyrinėje lentelėje komandos išsidėstė:

4 vieta – sporto žurnalistų komanda „Press‘as“, jachta „Hornas“ (kap. Šarūnas Abraitis) – 15 baudos taškų,
5 vieta – televizijos TV3 komanda, jachta „Alfeta“ (kap. Ramūnas Sakalauskas) - 15 baudos taškų,
6 vieta – dienraščio „Lietuvos rytas“ įgula, jachta „Presto“ (kap. Darius Antanavičius) – 19 baudos taškų,
7 vieta – žurnalo „Vėjo 3“ komanda, jachta Knygų klubas“ (kap. Gediminas Sirvidas) – 26 baudos taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)