Didžiausias karjeros pergales R. Jarutis yra iškovojęs su Vilniaus „Lietuvos rytu“ – 2005 metais tapo ULEB taurės laimėtoju, 2000-ais – LKL čempionu. Jis taip pat yra tapęs Kipro, Portugalijos ir Ukrainos čempionu. „Smagu prisijungti prie moterų krepšinio bendruomenės. Tikiuosi, man tai bus įdomi ir naudinga patirtis“, - sakė R. Jarutis.

G. Kručkauskas Utenoje nebus svetimas – 2009-2010 metų sezone jis treniravo LKL žaidžiančią Utenos „Juventus“ ekipą. Nebus jis svetimas ir moterų krepšinyje – 2004-2005 metų sezone G. Kručkauskas dirbo treneriu-asistentu vienoje stipriausių Rusijos moterų krepšinio ekipų Jekaterinburgo UGMK, du sezonus (2007-2009 metsis) vadovavo Latvijos moterų krepšinio ekipai Cėsių BK „Cesis“ ir su ja du kartus tapo šios šalies čempionato bei Baltijos moterų krepšinio lygos (BMKL) prizininku.

Alytaus sporto mokykloje trenerio karjerą pradėjęs G. Kručkauskas Lietuvoje yra treniravęs Alytaus „Alitos“, Panevėžio „Aukštaitijos“ bei Kauno „Atleto“ ekipas. Jis nemažai laiko praleido ir Rusijoje, kur dirbo Permės „Ural-Great“ ir Maskvos „Dinamo“ klubuose, taip pat Limasolio DTL EKA AEL (Kipras) komandoje. Su šia ekipa G. Kručkauskas tapo Kipro čempionu.

Praėjusį sezoną G. Kručkauskas dirbo Vilniaus „Šarūno Marčiulionio KA-Twomeno“ komandos treneriu.

Marijampolės „Sūduvą“ papildė ukrainietė

Marijampolės „Sūduva“ baigė rikiuoti ekipos sudėtį kitam sezonui. Prieš pat naujo LMKL sezono startą Marijampolės ekipa sustiprino priekinę liniją, į savo gretas pasikviesdama 194 cm ūgio žaidėją Oleną Staščiuk.

Trijose pozicijose galinti rungtyniauti ukrainietė praėjusį sezoną užbaigė Gomelio „Sož“ komandoje, kuri žaidžia Baltarusijos aukščiausioje lygoje. Per 15 rungtynių ji vidutiniškai pelnė po 16,5 taško ir atkovojo po 8,1 kamuolio.

O. Staščiuk jau treniruojasi su „Sūduvos“ komanda ir rengiasi artėjančiam debiutui LMKL čempionate, kuris vyks spalio 18 d. rungtynėse su Vilniaus „Jaunosiomis talentėmis“.