Vaikų ir jaunimo teatrų festivalyje "Bjaurusis ančiukas" jaunieji aktoriai ne tik rodys spektaklius pagal Hanso Christiano Anderseno pasakas, bet ir improvizuos.

"Ankstesniuose festivaliuose vaikai vaidindavo tik H.C.Anderseno pasakas, tačiau šiemet leidžiame pasirinkti ir nenustatome ribų", - sakė festivalio organizatorė, LVJC Meninio ugdymo skyriaus koordinatorė renginiams Gražina Brekytė.

Pasak jos, aštuntą kartą rengiamame festivalyje jaunieji aktoriai pristatys ir savo kūrybą bei improvizacijas kelionių, kino, saulės zuikučių temomis.

Anot organizatorių, festivalio idėja išplėsta, siekiant skatinti vaidinančių vaikų kūrybiškumą bei saviraišką.

Šiais metais keičiasi ir festivalio vertinimo komisija, kurioje šiemet bus aktorė Kristina Savickytė, režisierė Kristina Gudonytė, aktorius Andrius Bialobžeskis. Vertinimo komisijoje bus ir rytų kovos menų meistras, LVJC pedagogas Arūnas Andriuškevičius.

G.Brekytės teigimu, vertinant pasirodymus, prioritetai bus teikiami vaikų kūrybai, improvizacijai ir judesiui. "Vaikų kūryba - nenuspėjama. Ji gimsta čia pat, scenoje. Repetuota, tačiau nesustyguota, nenušlifuota", - teigė LVJC pedagogė.

Planuojama jaunuosius teatralus įvertinti keliuose nominacijose - "plastiškiausio aktoriaus", kūrybos, interpretacijos ir raiškingumo.

Vaikų laukia ne tik nominacijos, specialieji prizai, bet ir didžiulis tortas su fejerverkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją