Mandy Ingber - žymi Holivudo jogos trenerė ir konsultantė, pas kurią urmu plūsta žvaigždės. Viena žymiausių jos mokinių - aktorė Jennifer Aniston. „Kai pradėjau sportuoti su Mandy, greitai pastebėjau, kad kojos tapo grakštesnės, rankos - stipresnės, o kūnas įgijo tonusą.

Mandy joga yra unikali. Užsiėmimų metu derinu malonumą su nauda: medituoju, treniruojuosi ir maloniai praleidžiu laiką su drauge“, - sako aktorė.
Jennifer Aniston

Savo metodiką Mandy vadina „jogolosofija“. Ji padeda ne tik susigrąžinti gražias kūno formas, bet ir formuoja visiškai naują požiūrį į mitybą bei gyvenimo būdą.

„Jogolosofija - tai tradicinių jogos asanų derinimas su skirtingais jėgos pratimais, kardio treniruotėmis, tempimais, taip pat taisyklinga mityba“, - sako Holivudo trenerė. Mandų jogolosofija treniruoja raumenis, vysto lankstumą ir ištvermę, gerina nuotaiką ir protinius gebėjimus, o taip pat padeda kurti gražų kūną ir harmoniją gyvenime.

Skirtingai nuo jogos ir paprastų jėgos treniruočių, Mandy Ingber programa negąsdina sudėtingomis pozomis ir per dideliais krūviais.

„Supaprastinau užduotį, prie jogos pozų parinkdama įprastus fizinius pratimus“, - pasakoja Mandy. „Metodikos populiarumo paslaptis ta, kad net mažai pažįstami su joga žmonės nepatirs nepatogumų treniruočių metu.“

Mandy Ingber principai

Prieš pradedant užsiėmimus, Mandy rekomenduoja savo klientams prisiminti penkis svarbiausius principus:

Mylėti savo kūną;
Užsibrėžti trumpalaikius tikslus;
Daryti „sveikus pasirinkimus“;
Vizualizuoti savyje visa ką geriausia;
Priimti ir teikti pagalbą.

„Siekdami kūno, kurio trokštate, turite pamilti tą kūną, kurį dabar turite“, - įsitikinusi ji.

Žmogui, kuris metų metais kankinosi dėl antsvorio, nelengva įsivaizduoti save liekną, stiprų ir sveiką. Tačiau tai padaryti būtina, o svarbiausia - galima. Dažniau „matuokitės“ tą įvaizdį, nes jei vaikščiojate, galvojate, gyvenate kaip lieknas žmogus, vadinasi, ir esate lieknas!

Užsiimti pagal Mandy Ingber metodiką reikia ne mažiau kaip keturis-penkis kartus per savaitę, o geriausia - kasdien.

Treniruočių metu Mandy rekomenduoja visada įsiklausyti į savo kūną: judesiai neturi būti atliekami per prievartą ir suteikti diskomforto jausmą ar skausmą.

Trenerė siūlo skirtingas programas naujokams ir patyrusiems sportininkams. Pirmuoju atveju treniruotė trunka apie pusę valandos, joje - pagrindiniai jėgos pratimai, kurie suderinti su paprastomis asanomis ir atliekami su tam tikrais kvėpavimo pratimais.

Pažengusieji gali pereiti į kitą lygį, kuriame - intensyvesnė valandos trukmės treniruotė. Čia taip pat atliekami pratimai įvairioms raumenų grupėms, tempimai, kvėpavimo pratimai ir tradicinės, sudėtingesnės asanos. Per vieną tokią treniruotę galima netekti nuo 500 iki 900 kcal.