Minėtoje laidoje buvo menkinami Sausio 13-osios įvykiai, įžūliai išsityčiota iš mūsų tautos kovos
už laisvę 1991 metų sausį.

„Iš savo klientų sulaukėme nusiskundimų dėl penktadienį rodytos laidos turinio, kuris galimai pažeidžia Lietuvos įstatymus ir nutarėme negilinti situacijos: nutraukti PBK retransliavimą. Paprašėme jų ir Lietuvos institucijų paaiškinimų, kaip viskas yra. Tikimės, gausime paaiškinimą ir, jei viskas tvarkoje, transliacijas atnaujinsime“, – DELFI sakė „Cgates“ generalinis direktorius Paulius Dambrauskas.

Rusiškas kanalas PBK išjungtas pirmadienio vakarą. Pasak P. Dambrausko, bus svarbi Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nuomonė dėl laidos turinio legalumo. „Cgates“ vadovas neabejoja, kad po tokio žingsnio sulauks ir dalies klientų nepasitenkinimo.

„Mums labai gaila, kad tenka atsidurti tarp dviejų ugnių, tikrai bus mūsų klientų, kurie žūri ir mėgsta PBK turinį, labai gaila, kad artimiausias dienas negalėsime rodyti. Bet, tikiuosi, situacija išsispręs ir gausime mus tenkinančius paaiškinimus iš PBK, tada ir galėsime atnaujinti kanalo retransliaciją“, – dėstė P. Dambrauskas.

„Cgates“ paslaugomis naudojasi apie pusė milijono šalies gyventojų.

DELFI primena, kad Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė pirmadienį pasiūlė iš PBK atimti licenciją. Dėl laidos „Žmogus ir įstatymas“ tyrimą jau pradėjo Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).