Pirmųjų asmenų padangos – nuo 150 Lt

Prezidentei, premjerui ir Seimo pirmininkei dėl automobilio problemų galvų neskauda. Visus su transporto priemonėmis susijusius klausimus už juos išsprendžia pirmųjų valstybės asmenų apsauga besirūpinančio Vadovybės apsaugos departamento darbuotojai. Būtent jie atsakingai išrinkę pakeičia ir automobilio padangas. Taigi pagal kokius kriterijus perkamos padangos?

Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira DELFI atskleidė, kad valstybės vadovų automobilių naudojamos padangos tarnauja nuo dviejų iki keturių sezonų. O už vieną padangą saugomų asmenų mašinai išleidžiama nuo 150 iki 650 Lt, priklausomai nuo automobilio modelio. Valstybės vadovus vežiojantys automobiliai turi žieminių ir vasarinių ratų komplektus.

„Pagrindiniai kriterijai renkantis padangas – geras sukibimas su kelio danga, geros stabdymo savybės, stabilumas esant šlapiai ir apledėjusiai kelio dangai, prieinama kaina“, - DELFI paaiškino P. Nemira.

Renkasi pagal mažiausią kainą

Tuo tarpu parlamento Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Artūras Zeleniakas tiksliai pasakyti negalėjo, kiek sezonų tarnauja Seimo kanceliarijai priklausančių automobilių padangos. Anot jo, padangos eksploatuojamos tol, kol jų protektoriaus rašto gylis nebeatitinka techninių reikalavimų. Jis suskaičiavo, kad lengvųjų automobilių padangos keičiamos vidutiniškai nuvažiavus maždaug 30-40 tūkst. km.

Kiek dažniausiai Seimo kanceliarija sumoka už vieną padangų komplektą, A. Zeleniakas taip pat neatskleidė, tik pridūrė, kad Viešųjų pirkimų įstatymas ne visada leidžia pasirinkti tokius padangų kriterijus, kokių norima: „Padangos perkamos laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo – pagal mažiausią kainą. Todėl pasirinkimas pagal visus norimus kriterijus yra iš dalies apribotas.“

Seimo narių pavėžėjimui universalios padangos nenaudojamos: parlamento kanceliarijos automobiliams perkamos žieminės ir vasarinės.

Be to, jis atkreipė dėmesį, kad tam tikru sezono metu nenaudojamos padangos itin stropiai saugomos: „Padangos sandėliuojamos tvarkingai: nuplaunamos, sužymimos, sustatomos į lentynas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)