Kaip rašo „Euobserver“, R. Sikorskis lankė intensyvius kalbos kursus per vasaros atostogas šalia Avinjono esančioje Millefeuille-Provence prancūzų kalbos mokykloje.

Kaip R. Sikorskio buvo paklausta, ar jis norėtų užimti šį postą, aiškaus atsakymo jis nepateikė, tačiau atsakė, kad toks klausimas jį pamalonino.

„Prancūzų kalba – viena iš oficialių ES kalbų, todėl yra svarbu, kad ji ir toliau būtų vartojama“, - teigė Millefeuille-Provence prancūzų kalbos mokyklos direktorė Domonique Rogues.

Direktorės teigimu, „panardinimo į kalbą“ kursai trunka nuo vienos iki dviejų savaičių ir kainuoja nuo 3 500 iki 7 000 eurų (nuo 12 085 iki 24 170 litų).

D. Rogues taip pat pridūrė, kad šios mokyklos paslaugomis naudojasi „aukšto rango valdininkai“. Jie apgyvendinami XVIII a. pastate, kur lanko šešias valandines pamokas kasdien. Jie taip pat kalba prancūziškai valgymo metu bei vakarais leisdami laisvą laiką.

Tyrimų centro „Carnegie Endowment“ analitikė Judy Dempsey palainkiai įvertina R. Sikorskio kandidatūrą.

„Manau, kad jis galėtų tapti labai geru užsienio politikos vadovu. Jis turi vidinį supratimą, kas yra Europa, ko jai reikia ir kokia ji turi tapti. Taip pat labai svarbu, kad jis pasiruošęs keisti savo nuomonę“, - pasakė J, Dempsey, kalbėdama apie R. Sikorskio palankumą Rusijai, atsiradusį po ne vienerius metus trukusių prieš Rusiją nukreiptų pasisakymų.

Londone įsikūrusio tyrimų centro „The Centre for European Reform“ vadovas Charlesas Grantas atkreipė dėmesį į tai, kad R. Sikorskis ir Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas abu turi „ypatingai tinkamą kvalifikaciją“ tam, kad galėtų pakeisti dabartinę ES užsienio politikos vadovę Catherine Ashton.