- Kaip jaučiatės?

- Gerai. Dabar pradedu suvokti, kas įvyko

- O kas įvyko?

- Loreta Graužinienė, pateikta Darbo partijos frakcijos, išrinkta Seimo pirmininke. Ačiū visiems, ačiū Seimo nariams už pasitikėjimą. Tikiu, kad jeigu mes kartu tikėsime į tai, ką darome, rezultatai bus geri.

- Prezidentė atmetė jūsų kandidatūrą į socialinės apsaugos ir darbo ministrus. Tapusi Seimo pirmininke turėsite daug bendrauti su valstybės vadove. Kaip tai vertinate?

- Šiandien aš savo kalboje pažymėjau ir manau, kad tai buvo esminis sakinys, kad aš kviečiu Lietuvą valdyti kitaip. Kviečiu konstruktyviam darbui, kadangi tiek prezidentą, tiek Lietuvos Respublikos parlamentą tauta išrinko tam, kad mes jai tarnautume. Taigi ne ne reitingų vaikymesi, ne darbiniuose ginčuose, mes turime rasti susitarimą, mes turime susėsti ir pasirašyti, kaip aš sakiau, sutartį Lietuvai, kad bendrai tarnaujam Lietuvos žmonėms.

- Ką turite omenyje sakydama „valdyti kitaip“?

- Taip, kaip nurodo mūsų Lietuvos Respublikos Konstitucija, Lenkiu galvą prieš tuos kurie ją sukūrė, parašė, priėmė, nes tikrai galių išsidėstymas valstybėje įtvirtintas toks, kad mūsų valstybė visada būtų demokratinė.

- Kaip vertinate, kad Birutė Vėsaitė palinkėjo saulėtų santykių su prezidente. Vertinate kaip pašaipą ar nuoširdų linkėjimą?

- Aš šiandien viską priimu nuoširdžiai.

- Ką matytumėte naujo Seimo darbe?

- Savo darbo organizaciniuose klausimuose aš orientuosiuosi į kokybišką įstatymų leidybos procesą ir į stiprią poįstatyminių aktų parlamentinę kontrolę.

- Ponas Vydas Gedvilas buvo pradėjęs judinti Seimo narės N. Venckienės apkaltos procesą. Ar jūs tęsite tą darbą?

- Ne. Aš manau, kad mes turime elgtis taip, kaip Konstitucijoje. Tikrai neturime vadovautis Darbo kodekso nuostatomis, koncepcija, mes turime elgtis taip, kaip parašyta Konstitucijoje. Aš tikrai siūlysiu teisininkams, Seimo nariams parengti pataisas, kad būtų vieną kartą ir visiems laikams sutvarkytas Seimo nario atšaukimo mechanizmas. Civilizuotas.

- Teisės departamentas pateikė išvadas, kad yra pagrindas apkaltai. Tai jūs nekreipsite dėmesio į tas išvadas?

- Pirmiausia, prokuratūra ir kitos institucijos turi atlikti darbą ir tada jūs galėsite užduoti šitą klausimą. Kol struktūros neatliko savo darbo, į Seimą šis klausimas nebus perkeltas.

- Kalbama, kad V. Uspaskichas jus į Seimo pirmininkus parinko kaip dar lojalesnę nei V. Gedvilas. Kaip jūs vertinate?

- Žiūrint iš kurios pusės į tą lojalumą pažiūrėsi. Tai aš tai vertinu kaip politinius pasisakymus. Tikrai gerbiu poną Viktorą, visus Darbo partijos narius – ir tuos, kurie delegavo mane į šią poziciją, ir tuos, kurie vakar balsavo, tikėjo manimi. Aš stengsiuos neapvilti jų lūkesčių.

- Kaip manote keisis asmeninis gyvenimas? Štai apsaugos darbuotojas jau šalia.

- Na, aš jau kai kuriuos pažįstu, nes mes su V. Gedvilu buvome kaimynai ilgą laiką, tai visada kviečiau vyrus užeisi kavos, bet jie pas mane nenorėjo tuo metu užeiti, tai dabar mes turbūt pirmiausia išgersime kavos kartu.