Ingredientai
Miltai
100
g
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Migdolai
25
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukrus
70
g
Pienas
50
ml
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Obuoliai
2
vnt.
Sviestas
50
g
Cukrus
50
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Cinamonas
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje ištrinkite kiaušinį su cukrumi, supilkite alyvuogių aliejų su pienu, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Paskui po truputį suberkite miltus, maltus migdolus, išmaišykite.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, įmaišykite į tešlą. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite keksą 25 min.
Pasigaminkite karamelę. Puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą su cukrumi. Tada nukaiskite puodą, palikite pravėsti. Suberkite cinamoną, įmuškite kiaušinį, išplakite.
Baigiant keksui kepti, aptepkite jį pasigaminta mase, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 240 laipsnių ir palikite pakepti dar 8 min.
Atsiliepimai