Ingredientai

Balzaminis actas 3 šaukštai
Sojos padažas 1 šaukštas
Citrinų sultys 0.5 šaukštelio
Česnakai 2 skiltelės
Petražolės žiupsnelis
Čiobreliai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pievagrybius perpjaukite į 2 – 4 dalis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite balzaminiu actu, sojos padažu ir citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, uždenkite dubenį plėvele ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.

2. Šviežius grybus nuplaukite, nusausinkite (šaldytus atšildykite). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite grybus kol neliks skysčio (8 – 10 min.).

3. Sumažinkite liepsną, supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir čiobrelių šakeles. Įberkite druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 5 min.

4. Petražoles smulkiai supjaustykite. Keptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite petražolėmis.

5. Patiekite grybų asorti skirtinguose induose su skrebučiais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai