Ingredientai
Pievagrybiai
300
g
Balzaminis actas
3
šaukštai
Sojos padažas
1
šaukštas
Citrinų sultys
0.5
šaukštelio
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Česnakai
2
skiltelės
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Petražolės
žiupsnelis
Čiobreliai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Pievagrybius perpjaukite į 2 – 4 dalis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite balzaminiu actu, sojos padažu ir citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, uždenkite dubenį plėvele ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.
2. Šviežius grybus nuplaukite, nusausinkite (šaldytus atšildykite). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite grybus kol neliks skysčio (8 – 10 min.).
3. Sumažinkite liepsną, supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir čiobrelių šakeles. Įberkite druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 5 min.
4. Petražoles smulkiai supjaustykite. Keptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite petražolėmis.
5. Patiekite grybų asorti skirtinguose induose su skrebučiais.
Skanaus!
Atsiliepimai