Ingredientai

Kiaulienos karka 4 vnt.
Ropės 800 g
Medus 2.5 šaukšto
Kuminai (malti) 0.5 šaukštelio
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Karkos gabalus puode užpilkite šaltu vandeniu, kai užvirs, vandenį nupilkite. Vėl užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos, pipirų, kai užvirs, sumažinkite liepsną ir virkite 1,45 val.

Ropes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, puode 3 min. pakepkite svieste. Apibarstykite cukrumi, tegu šiek tiek karamelizuojasi.

Įpilkite į puodą tiek vandens, kad apsemtų ropes, uždenkite ir patroškinkite 20 min.

Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepkite alyvuogių aliejuje. Sudėkite karkos gabalėlius į puodą ir 3 min. pakepkite.

Apliekite karką medumi, apibarstykite kuminais, tegu šiek tiek karamelizuojasi.

Įpilkite į puodą su karka 300 ml vandens, įdėkite lauro lapus ir patroškinkite dar 30 min.

Galiausiai sudėkite į puodą su karka ropes ir užpilkite vandeniu, kuriame jos virė. Patroškinkite 5 min. Patiekite karštą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai