„Kauno dienos“ žurnalistas DELFI sakė, kad atlyginimai vėluoja daugiau nei du mėnesius. „Ateina, paaiškina, bet nuo to niekas nesikeičia“, – į klausimą, ar darbuotojai kelia atlyginimų vėlavimo klausimą, atsakė žurnalistas.

Apie vėluojančius atlyginimus DELFI pasakojo ir „Vilniaus dienos“ darbuotojai. Čia už liepą atlyginimus žadėta pervesti rugsėjį, tačiau darbuotojai gauna tik po mažą atlyginimo dalį – apie 500 Lt. Darbuotojai įmonės vadovus yra perspėję, kad nesulaukę atlyginimų eis į viešumą.

Tiesa, „Diena Media News“ darbuotojai prie vėluojančių atlyginimų jau pripratę – jie visą laiką atlyginimus gaudavo ne už praėjusį, o už ankstesnį mėnesį. Tačiau šįkart vėluojama labiau nei įprasta.

DELFI žiniomis, panaši situacija dienraštyje „Klaipėda“.

Įmonės „Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys šios informacijos nei patvirtina, nei paneigia.

„Tai konfidenciali kiekvienos įstaigos informacija ir aš nematau prasmės to daryti. Mūsų visi laikraščiai tvarkingai išeina, visi tvarkingai dirba, taip viskas vyko visą laiką ir aš nematau apie ką kalbėti“, – į DELFI klausimą dėl vėluojančių atlyginimų reagavo L. Genys.

Pasak L. Genio, „procesas vyksta ir jokių problemų nėra“.

Bendrovė „Diena Media News“ leidžia laikraščius „Vilniaus diena“, „Kauno diena“, „Klaipėda“.

Šiuo metu „Diena Media News“ akcininkais yra UAB „Baltic Media Holding“ (50,15 proc.), fizinis asmuo Džeraldas Daukša (35,7 proc.), UAB „Stornas“ (9,4 proc.) bei Angelė Dementavičiūtė (UAB „Kauno arena“ direktorė, 4,7 proc.).

Rugsėjį Ovidijaus Lukošiaus ir Nerius Gasparavičiaus šiemet perimtai įmonei „Baltic Media Holding“ iškelta bankroto byla. Vien Ūkio bankui bendrovė skolinga beveik 23 mln. litų, o visos jos skolos yra 28 mln. litų, todėl įmonė, anot teismo, yra nemoki.

„Diena Media News“ leidiniai anksčiau ne kartą buvo sieti su buvusiu AB „Ūkio bankas“ akcininku Vladimiru Romanovu, kuris tiesiogiai žiniasklaidos įmonėje akcijų neturėjo.

Metų pradžioje skelbta, kad žiniasklaidos bendrovė patiria milijoninius nuostolius, todėl nurašydama juos priversta mažinti savo įstatinį kapitalą: kapitalas sumažintas nuo 21,64 mln. iki 9,3 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)