Visos kalbos yra vienodai svarbios. ES kalba, gimtoji didžiausiam ES gyventojų skaičiui, yra vokiečių. Bet už Vokietijos ir Austrijos ribų ji nėra labai populiari. ES kalbos, gimtosios didžiausiam gyventojų skaičiui pasaulyje, yra anglų ir ispanų, bet dauguma šiomis kalbomis kalbančių žmonių gyvena ne Europoje.

Prancūzų kalba – oficialioji kalba arba viena iš oficialiųjų kalbų net trijose valstybėse narėse (Belgijoje, Prancūzijoje ir Liuksemburge). Šia kalba kalbama daugelyje pasaulio šalių, jos mokoma daugelyje ES mokyklų, bet ji gerokai populiaresnė pietų ir vakarų Europoje negu šiaurinėje ar rytinėje žemyno dalyje. Kaip pirmosios užsienio kalbos ES dažniausiai mokomasi anglų. Tačiau, naujausių tyrimų duomenimis, susikalbėti anglų kalba gali mažiau negu pusė ES gyventojų.

Neretai tikinama, kad gimtoji didžiosios ES gyventojų kalba (vokiečių) skamba labai griežtai ir agresyviai. Tokios mintys atveria kelią fantazijai ir leidžia pajuokauti.

Neseniai buvo sukurtas vaizdo siužetas apie tai, kaip vokiečių kalba skamba kitų populiarių Europos kalbų fone. Ar ji iš tiesų tokia agresyvi – paliekame spręsti MyEP skaitytojams.