Lietuvos dviratininkė 139,65 km numynė per 3 valandas 56 minutes 9 sekundes ir net 12 minučių ir 9 sekundes pralaimėjo čempionės titulą apgynusiai olandei Mariannei Vos. Beje, tai jau aštuntasis olimpinės čempionės iš Olandijos medalis planetos pirmenybių grupinėse lenktynėse iš eilės - 2006-aisiais ji tapo čempione, po to penkerius metus iš eilės tenkinosi sidabru, o pernai ir šiemet vėl užlipo ant aukščiausios prizininkių pakylos laiptelio.

Sidabro medaliu džiaugėsi po trejų metų pertraukos ant prizininkių pakylos pakilusi švedė Emma Johansson, o bronza atiteko italei Rossellai Ratto. Šios abi dviratininkės nuo čempionės atsiliko 15 sekundžių.

Grupines lenktynes šeštadienį baigė vos 46 dviratininkės, o tarp 95-ių lenktynių nebaigusių sportininkių buvo ir likusios Lietuvos atstovės - Katažyna Sosna, Daiva Tušlaitė, Agnė Šilinytė bei Silvija Latožaitė.

Rezultatai:

1. Marianne Vos (Olandija) 3 val. 44 min. 00 sek.
2. Emma Johansson (Švedija) atsiliko 15 sek.
3. Rossella Ratto (Italija) 15
4. Anna Van Der Breggen (Olandija) 33
5. Evelyn Stevens (JAV) 46
...
42.Inga Čilvinaitė (Lietuva) 12:09
...
46.Anna Sanchis Chafer (Ispanija) 13:00

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)