LFF Licencijavimo komitetas antradienį išdavė licencijas rungtyniauti A lygoje bei UEFA rengiamose varžybose šešiems iš dešimties paraiškas pateikusių klubų. Likusieji keturi turi galimybių pateikti apeliacijas ir ištaisyti esamas spragas iki kovo 31 dienos.

Dėl šių metų sezono gali būti ramūs Panevėžio "Ekranas", Kauno "FBK Kaunas", Marijampolės "Sūduva", Šiaulių "FK Šiauliai", Vilniaus "FK Vilnius" ir Vilniaus "Vėtra".

Licencijų kol kas negavo Klaipėdos "Atlantas", Kėdainių "FK Nevėžis", Šilutės "Šilutė" ir Vilniaus "Žalgiris".

Pernai licencijas iškart gavo keturi klubai, o kiti keturi - po apeliacijų nagrinėjimo.

"Pirmosios pamokos buvo sudėtingos, tačiau šiemet klubų požiūris buvo jau kitoks - rimtesnis", - trečiadienį teigė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius, pažymėjęs, kad vis tiek dauguma klausimų buvo sprendžiama paskutiniosiomis dienomis.

Komentuodamas kuriozišką padėtį, kad galutinis čempionato dalyvių sąrašas paaiškės tik likus trim dienoms iki varžybų pradžios, LFF vadovas teigė, kad yra parengti du tvarkaraščio variantai - 9 ir 10 komandų.

Didžiausias neaiškumas išlieka dėl "Nevėžio" dalyvavimo čempionate.

"Jie patys dar nėra iki galo apsisprendę, ar dalyvaus čempionate. Bet jei toks noras bus, suspėti dar įmanoma", - sakė LFF prezidentas.

Licencijavimo komiteto vadovo Edvino Eismonto teigimu, dviejų pakopų licencijavimo sistema yra palanki klubams, nes jie linkę vėluoti pateikdami visus reikalingus dokumentus.

"Paskutinė naktis visiems labai praverčia", - pastebėjo jis.

Kitais metais LFF ketina licencijuoti ir pirmosios lygos klubus, tačiau pagal mažesnius reikalavimus.

A lygos futbolo čempionatas startuoja balandžio 3 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją