Kaip atrodytų Julia Roberts, jei priaugtų 14 kilogramų?

Paklaustos, ar Julia Roberts, priaugusi 14 kilogramų, vis dar galėtų būti romantiška dama iš meilės istorijų filmų, 62 procentai moterų atsakė, kad ne. “Teisingai,” sako Sally Smith – buvusi vienos storulių organizacijos prezidentė. “Didesnio svorio moterims romantiški vaidmenys neduodami."

Ar verčiau turėtumėte Calista Flockhart, ar Camryn Manheim kūną?

Moterys verčiau atrodytų kaip Camryn Manheim iš filmo “Praktika”, nei kaip Calista Flockhart iš “Eli Makbyl” (22 procentai susilaikė). Manheim yra patenkinta tuo, kaip atrodo,” sako 43 metų namų šeimininkė Gayle Mahr. “Ji sako, kad atrodydama taip, kaip ji, gali būti laiminga. Galbūt laimingesnė nei Calista.

Ar jūs esate patenkinta savo kūnu?

Kaip ir Rolling Stones dainoje – respondentės negauna reikiamo pasitenkinimo – arba bent jau nepakankamai. Tik 9 % teigė esančios visiškai patenkintos savo kūnu, 22 % teigė esančios nelabai arba visiškai nepatenkintos, o beveik pusė (48,5 %) nepatenkintos kažkuria dalimi.

Kuria kūno dalimi esate patekinta?

Manote, kad moterys labiausiai nekenčia savo šlaunų? Nors šlaunys kelia rūpesčių 50 %, dažniausiai įvardinamas pilvas (69 %). Kitos probleminės vietos: klubai (46 procentai), užpakalis (43 procentai), rankos (30 procentų) ir krūtinės dydis (27 procentai).

Kaip jaučiatės, galvodama apie savo kūną?

Ne taip jau blogai, teigia dauguma apklausų. Faktiškai, 30 % teigė esančios laimingos, 36 % - abejingos. Tačiau likę 30 procentai jaučia pastovų stresą ir depresiją.

Dėl ko jaučiate didžiausią nerimą?

Priminimas Holivudui: tu nepadedi. Moterų atvaizdai televizijoje ir filmuose slegia 37 % respondenčių. Mažesnį moterų skaičių taip pat erzina atvaizdai madų žurnaluose (24 %) ir reklamose (19 %).

Kieno kritika jus verčia jaustis labiausiai nesaugia?

Respondentėms užtenka pažiūrėti į veidrodį: savikritika (64 %) turėjo daugiau įtakos nei sutuoktinio (13 %), motinos (7 %) ir kitų moterų (6,5 %) pastabos.

Kiek jūsų draugių yra susirūpinę dėl savo svorio?

77 % respondenčių atsakė, kad mažiausiai pusė jų draugių jaudinasi dėl papildomų kilogramų.

Ar nesaugumo jausmas, susijęs su jūsų išvaizda, kada nors jus nuo ko nors sulaikė?

Dauguma jaučiasi esančios tarsi spąstuose dėl prasto įvaizdžio: 28 % atsisakė visuomeninių susibūrimų, vengdamos paplūdimio ir nerizikuodamos apsivilkti maudymosi kostiumėlį. O 14 % vengia garsiai kalbėti ar reikštis darbe ar mokykloje. Dar blogiau – 13 % išsaugojo nesveikus santykius, o 10 % atsisako medikų apžiūros.

Ar esate nepatenkinta savo bendru svoriu?

Respndentėms apie tai nereikėjo ilgai galvoti: 59 % atsakė taip.

Ar manote, kad jūsų svoris per mažas, per didelis, tinkamas?

Nieko nuostabaus, kad svarstyklės nusviro į tų, kurios mano turinčios viršsvorį (62 %) – iš jų 71 % teigia, kad jų viršsvoris didesnis nei 7 kilogramai. Trečdalis tiki, kad jų svoris yra maždaug toks, koks ir turi būti, o 4,5 % teigė, kad joms keleto kilogramų trūksta.

Kaip dėl jūsų svorio jaučiasi antroji pusė?

51 % tiki, kad antrosios pusės atsakymas būtų “Aš myliu tave tokią, kokia esi.” Tačiau 37 % atsakė, kad jų sutuoktiniai norėtų, kad jos atsikratytų viršsvorio.

Kokius metodus išmėginote, bandydama atsikratyti viršsvorio?

Respondentės net prakaituodamos vardino visus būdus. Dauguma (86,5 %) treniravosi, o 72 % naudojo dietą. Kitos mėgino kontroliuoti porcijas (60 %), vartojo dietines tabletes (35 %), vartojo gydytojo išrašytus vaistus (16 %), rūkė (12%), gėrė laisvinamuosius (5 %), pasirinko hipnozę (4 %), akupunktūrą (3 %), chirurginę intervenciją (1 %).

Jei kada nors nuspręstumėte numesti viršsvorį, kokia būtų pati svarbiausia priežastis?

Taip, būtų labai malonu tilpti į 38 dydžio džinsus, tačiau 41 % atsakė, kad norėtų būti sveikesnėmis. Kiti 41 % nori gražiau atrodyti, o 8 % nori būti patrauklesnės savo sutuoktiniui.

Ar per pastaruosius 12 mėnesių laikėtės dietos?

Tik 26 % atsakė teigiamai.

Kaip dažnai sportuojate?

Beveik pusė (44 %) sportuoja tris ar daugiau kartų per savaitę. Kiti 37 % sportuoja du kartus per savaitę ar dar rečiau, o visiškai nesportuoja 19 %.

Kokia svarbiausia priežastis, dėl kurios jūs sportuojate?

Jos to nedaro šiaip sau. Tik 12 % tai įvardino kaip malonumą, o 44 % paminėjo sveikatą. 30 % nori numesti svorio, o 12 % nori atrodyti patrauklesnės.

Ar kada nors naudojotės dieta, nes ji padėjo įžymybei?

Vien tai, kad moterys nori atrodyti kaip įžymybės dar nereiškia, kad jos nori taip pat ir maitintis. Didžioji dauguma (96 %) atsakė neigiamai.

Ar kada nors darėte chirurginę operaciją, padėjusią jūsų kūno išvaizdai?

Tai gali būti labai paplitę Holivude, tačiau daugelis moterų nesiryžta chirurginei poeracijai. Tik 4 % atsakė taip. Iš jų 42 % įsitaisė krūtų implantus, o 22 % buvo atlikta krūtų sumažinimo operacija. Dar 19 % buvo taisomos nosies formos, o 8 % atliktas riebalų nusiurbimas.

Ar kada nors pasiryžtumėte kosmetinei operacijai?

Niekada nesakyk niekada. Trečdalis teigė sutinksiančios kai kurioms procedūroms, įskaitant krūtų implantus (27 % iš to trečdalio), krūties sumažinimą (45 %) ir pilvo riebalų pašalinimą (49 %).

Ką manote apie kai kurių nutukusių moterų pasitikėjimą savimi?

35,5 % mano, kad tokios moterys yra įkvepiančios, tačiau kiti 36 % mano, kad tai tinka tik kitoms, nes pačios to negalėtų padaryti.

Ką manote apie Oprah Winfrey kovą su viršsvoriu?

Mes gerbiame jos ryžtą, sako 37 % moterų, kurios žiūrėjo jos laidą tuo laikotarpiu, kai ji nuo 107 kg sulieknėjo iki 70 kg. Kiti 13 % jos gailisi, o 38 % pareiškė esančios abejingos. 7 % jos svorio kritimas verčia nerimauti. Jei Oprah Winfrey visuomet būtų svėrusi 60 kilogramų, ar manote, kad jai būtų sekęsi labiau, mažiau ar taip pat? Akivaizdu, kad Oprah Winfrey sėkmės negalima matuoti jos kilogramais: 68 % atsakė, kad liekna Oprah Winfrey būtų padariusi tokią pat sėkmingą karjerą, o 5 % su tuo nesutiko. Ketvirtadalis tiki, kad jai būtų sekęsi mažiau.

Kaip jaučiatės, girdėdama apie garsenybių mėginimus numesti svorį?

Ar tai būtų žvaigždės kova su anoreksija, ar staigus svorio priaugimas, tai publiką veikia teigiamai, sako 37 % respondenčių. Jos mano, kad tai padeda paprastiems žmonėms lengviau ieškoti problemų sprendimų. Iš kitos pusės, 21 % mano, kad tokių problemų iškėlimas viešumon sukelia valgymo sutrikimus. Kiti 25 % mano, kad tai neturi jokios įtakos o 10 % žvaigždžių išpažintis laiko viešumo triukais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją