Ingredientai
Agurkai
600
g
Vanduo
200
ml
Duona
2
riekelės
Mocarelos sūris
100
g
Česnakai
1
skiltelė
Kaparėliai
1
šaukštelis
druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Graikiniai riešutai
šaukštas
Bazilikai
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Agurkus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Duoną sutrupinkite ir sumaišykite su agurkais. Česnaką išspauskite ir sudėkite į agurkus, ten pat suberkite ir pusę susmulkintų bazilikų.
Viską užpilkite alyvuogių aliejumi, vyno actu, pagardinkite druska, pipirais ir leiskite pastovėti bent 10 minučių. Tada supilkite vandenį, pusę šaukštelio kaparėlių ir viską susmulkinkite plaktuvu iki vientisos masės. Padėkite masę į šaldytuvą.
Susmulkinkite ir sumaišykite saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius ir bazilikus.
Atšaldytą sriubą išpilstykite į lėkštes, pagardinkite keliais šaukšteliais pomidorų masės, papuoškite perpjauta į kelias dalis mocarela ir smulkintais graikiniais riešutais.
Atsiliepimai